Konoba Morgan u ponudi ima deserte poput domaće gibanice, ali i čokoladnog soufflea, ganache torte i crostate. Mnogi gosti ovdje dolaze samo na čašu vrhunskog vina i kolač ili izbor sireva jer vinska karta jako je široka. U ponudi konobe Morgan naći ćete izvrstan izbor lokalnih vina i vina iz cijele Hrvatske ali i slovenska, talijanska, francuska te španjolska vina.
Torta ganache od bijele i crne čokolade
Sastojci:
200 g bijele čokolade
150 g crne čokolade (70% kakaa)
600 ml vrhnja
300 g keksa
100 g maslaca
2 žlice meda
Priprema:
Mljevene kekse pomiješajte s maslacem i medom i napravite podlogu za tortu u kalupu promjera 24 cm. Nasjeckajte obje čokolade, zagrijte vrhnje i prelijte po 300 ml u svaku čokoladu. Kad se malo ohladi, prvo prelijte u kalup crni ganache pa zatim bijeli. Držite u hladnjaku nekoliko sati prije serviranja.