od 4. do 27. kolovoza

U tijeku nam je retrogradni Merkur: Evo kako utječe na vas i koje promjene možete očekivati

Foto: shutterstock
U tijeku nam je retrogradni Merkur: Evo kako utječe na vas i koje promjene možete očekivati
21.08.2024.
u 06:00
Nakon završetka retrogradnog Merkura, postoji kratko ‘razdoblje sjene’ u kojem se stvari vraćaju u normalu.
Pogledaj originalni članak

Retrogradni Merkur započeo je svoje kretanje 4. kolovoza 2024. godine. Ovaj period, koji se javlja četiri puta godišnje, često se smatra ključnim zbog njegovog snažnog utjecaja na naše raspoloženje i odluke. Mnogi ljudi diljem svijeta pripisuju njegov utjecaj na svakodnevne nesporazume i poteškoće, piše Almanac. 

Tri do četiri puta godišnje, Merkur izgleda kao da se kreće unatrag kroz noćno nebo. Taj fenomen nazivamo prividnim retrogradnim kretanjem Merkura, ili jednostavno ‘retrogradnim Merkurom’. U astrologiji se ovo razdoblje često povezuje s konfuzijom, kašnjenjima i frustracijama. Pomislite na izgubljene poruke, tehničke poteškoće i nepredviđene promjene planova. No, ovo vrijeme također može biti prilika za introspekciju, jer se vjeruje da je intuicija tada pojačana, a slučajnosti su posebno značajne.

VEZANI ČLANCI: 

Što je retrogradno kretanje?

Retrogradno kretanje je pojava kada se, iz naše perspektive sa Zemlje, čini da se planet kreće unatrag. Ovo je zapravo optička iluzija uzrokovana različitim brzinama i putanjama planeta u našem Sunčevom sustavu. Iako se planet nikada ne kreće unatrag u stvarnosti, ovaj fenomen daje dojam obrnutog kretanja, što nazivamo prividnim retrogradnim kretanjem.

Merkur je 2024. retrogradan četiri puta, a uz ovaj, čeka nas još jedan do kraja godine. Ovu su datumi koje smo već ‘preživjeli’ i koji nas još čekaju: 

  • Od 13. prosinca 2023. do 1. siječnja 2024.
  • Od 1. travnja do 24. travnja
  • Od 4. kolovoza do 27. kolovoza
  • Od 25. studenog do 15. prosinca

VEZANI ČLANCI: 

Merkur vlada komunikacijom, putovanjima i tehnologijom. Kada je retrogradan, preporučuje se biti fleksibilan, strpljiv i oprezan. Ostavite dodatno vrijeme za putovanja, izbjegavajte potpisivanje važnih ugovora i provjerite sve dogovore. Iako ne možete zaustaviti svoj život, korisno je planirati unaprijed, imati rezervne planove i biti spreman na izazove u komunikaciji.

Neki pripisuju retrogradnom Merkuru sve poteškoće u životu, ali ovo je ujedno i idealno vrijeme za refleksiju. Razmislite o tome kako raspodjeljujete svoju energiju i koliko balansirate različite aspekte života. Svijest o tome može vam pomoći u održavanju ili vraćanju balansa tijekom ovih perioda.

Nakon završetka retrogradnog Merkura, postoji kratko ‘razdoblje sjene’ u kojem se stvari vraćaju u normalu. Nemojte žuriti s važnim odlukama, već dopustite vremenu da sve nepravilnosti ispravi. Ostanite mirni, ali započnite s planiranjem daljnjih koraka. Kada se Merkur ponovno usmjeri prema naprijed, možete se fokusirati na nove početke i promjene koje ste možda odgađali.

U koliko sati ste rođeni? Taj podatak otkriva mnogo o vašoj osobnosti!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.