sada upozorava druge

Žena napravila jednu stvar i otišla na spavanje: Ubrzo je kuću zahvatio požar

Shutterstock
19.08.2024.
u 16:30

Majci dvoje djece dio noćne rutine bilo je čišćenje prljavog posuđa, tako da obitelj ujutro ima čisti pribor za jelo

Simone Anderson (29) iz američke savezne države Kansas ranije ovog kolovoza spremala se na spavanje kada je uključila perilicu posuđa i pustila je da radi. Majci dvoje djece dio noćne rutine bilo je čišćenje prljavog posuđa, tako da obitelj ujutro ima čisti pribor za jelo. Međutim, sat vremena nakon što je zaspala, probudio ju je zvuk alarma za dim, piše LADbible.

Njezin suprug Paul spustio se dolje da vidi što se događa te je otkrio da njihovu kuhinju guta plamen. Iznijeli su djecu van, a kuća se ubrzo ispunila dimom. "Rekao je da je plamen dolazio od ispod i pored perilice posuđa. Bila je potpuno zahvaćena plamenom", rekla je Simone o zastrašujućem požaru.

VEZANI ČLANCI:

"Požar je bio preveliki da bih ga sam ugasio. Izašli smo van i pozvali vatrogasce. Pokušao sam se vratiti i uzeti svoje naočale, ali unutrašnjost je bila puna dima", ispričao je Paul. Vatrogasci su kao uzrok požara naveli neispravnu perilicu posuđa, a njezino uključivanje preko noći skoro je američku obitelj koštalo života.

Simone sada zna zašto govore "ne koristite svoje uređaje noću" te je nakon razgovora s vatrogascima shvatila da je zapaljenje jednog od uređaja "mnogo češći nego što mislite". Kuhinja je uništena te je sve u kući prekriveno pepelom i mjesto je potpuno nepogodno za život.

Klima vam radi na najjače, a uopće ne hladi? Možda je postavljena preblizu jednog uređaja koji svi imate u kući

1/6

Andersonovi sada žive u Airbnbu te su pokrenuli humanitarnu kampanju na platformi GoFundMe za pokrivanje troškova koje njihovo osiguranje možda neće pokriti. Paul je napisao da procjenjuje da će bez doma biti između tri i šest mjeseci.

"Koliko god je teško izgubiti sve naše stvari, osobito mojoj kćeri jer joj je taj dan bio rođendan i izgubila je sve svoje rođendanske poklone, ali alternativa bi bila da mi ne preživimo", rekla je Simone. Paul je izjavio da je jako zahvalan što su se izvukli jer su tu noć mogli sve prespavati i umrijeti.

VIDEO Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove!

"Drugima govorim da ne pale aparate dok spavaju ili nisu kod kuće jer može doći do požara. Lako je misliti 'to se meni neće dogoditi', ne želim da se ovo dogodi bilo kome drugome", zaključio je Paul. 

Ključne riječi

Komentara 2

MO
montello
10:44 20.08.2024.

Nocu sve gasiti

ST
stomiovotreba
09:50 20.08.2024.

U America se zapalila neispravna perilica sudja. I?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije