Doručak

Uz ove savršene uštipke koji se tope u ustima sigurno vam neće pasti na pamet da preskočite doručak

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Uz ove savršene uštipke koji se tope u ustima sigurno vam neće pasti na pamet da preskočite doručak
23.09.2022.
u 07:00
Možete ih jesti i u slanoj i u slatkoj varijanti – uz sir, jogurt, ajvar, pršut, posute šećerom u prahu, medom, džemom, kremom – da, u pitanju su uštipci, pravo malo remek djelo naše kuhinje!
Pogledaj originalni članak

Teško ćete pronaći onoga tko ne voli uštipke, kad ih krenete pripremati svi oko vas postanu ushićeni i nestrpljivo patroliraju oko kuhinje. Često se dogodi da ni ne uspijete napuniti pladanj jer kako ih vadite iz ulja tako nestaju s njega. Kad su u pitanju uštipci po receptu Tatjane Miletić ne gine vam takav scenarij – želite li da se svi okupe oko velike hrpe uštipaka, najbolje da zaključate kuhinjska vrata!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Uštipci

Sastojci:

1 vrećica suhog kvasca

1 žličica šećera

560 g brašna

450 ml tople vode

prstohvat soli

ulje, mast

Priprema:

Za početak 200 ml vode pomiješajte sa kvascem i žličicom šećera i pustite da se digne. Zatim u velikoj posudi pomiješajte brašno i toplu vodu, dodajte kvasac, prstohvat soli i zamijesite testo. Možete ga mijesiti ručno ili u mikseru ako imate nastavak za tijesto. Ostavite ga oko sat vremena da se lijepo digne. Imate li pećnicu na paru tijesto će biti spremno za nekih 30 minuta. Uz pomoć žlice razvucite tijesto, napravite željene oblike, i pržite nekoliko minuta na zagrijanoj mješavini ulja i masti. Prije serviranja gotove uštipke izvadite i stavite na kuhinjski papir da upije višak masnoće.

Dobre ideje

Pun pogodak za svaku priliku: Masline u tijestu – malo drugačija grickalica za guštanje u dobrom društvu

Priprema ovog zabavnog jela traži malo strpljenja oko formiranja kuglica, ali kada ih probate, ta "igra" za vas će postati slatki ples. Ono što ih čini još više posebnim jest da ih možete zamrznuti, samo ih odložite u vrećicu za zamrzivač i po potrebi vadite, premažite razmućenim jajetom i pecite. Ukoliko želite kuglice možete umakati i u sezam (prvo u jaje, pa u sezam), kao što je prikazano na slici.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.