Slatke priče

Uživanje u knedlama s najpopularnijim jesenskim nadjevom moglo bi vam lako prijeći u naviku

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Uživanje u knedlama s najpopularnijim jesenskim nadjevom moglo bi vam lako prijeći u naviku
18.11.2022.
u 07:00
Ako ste ljubitelj poslastica s kestenom, a knedle obožavate sa svim uobičajenim punjenjima ovo je pravi recept za vas. Uživajte u najfinijim aromama jeseni u obliku ovih domaćih kendla koje će oduševiti vaše ukućane.
Pogledaj originalni članak

Knedle možete uvaljati u cimet, prezle, maslac i šećer ili u umak od čokolade. Ukoliko želite u ovoj poslastici uživati i tijekom zime kuglice kestena zamrznite i čuvajte do pravljenja svježih knedla.

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Knedle s kestenom

Sastojci (za 2 velike knedle):

50 g krumpira

5 g griza

30 g oštrog brašna

1 jaje + 1 žumanjak

25 g kesten-pirea

50 g tamne čokolade

0,1 l vrhnja za šlag

šećer u prahu

5 g soli

0,1 l ruma

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Priprema:

Od krumpira, brašna, griza, jaja, žumanjka zamijesite tijesto. Od kesten-pirea i ruma oblikujte male kuglice koje zatim spojite s gotovim krumpirovim tijestom. Oblikujte u lijepe bule i stavite kuhati u lagano posoljenu vodu. Tamnu čokoladu prelijte toplim vrhnjem koje ste prethodno dobro zasladili šećerom i miješajte dok ne dobijete ganache. Začinite je rumom.


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.