novi broj magazina

Vlasnica restorana Tač otkrila nam je gdje se na Trešnjevačkom placu kriju najbolje domaće namirnice

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Vlasnica restorana Tač otkrila nam je gdje se na Trešnjevačkom placu kriju najbolje domaće namirnice
18.03.2022.
u 06:44
Vesna Miletić u šali kaže da svaka namirnica u Taču ima "krsni list" - podrijetlo im je poznato i pod strogom kontrolom. Osim što povrće sama uzgaja u čak dva vlastita vrta, naša poznata chefica tradicijske kuhinje već dvadeset godina se opskrbljuje kod istih uzgajivača koji svoju robu prodaju i na Trešnjevačkom placu.
Pogledaj originalni članak

Gosti dolaze u Tač zbog tradicionalne kuhinje koje nema bez vrhunske namirnice. Chefica Vesna već godinama ima dva vlastita biodinamička vrta iz kojih pokriva, više od polovice potreba za restoransku kuhinju, a ostalo povrće već godinama nabavlja na istom mjestu kod istih uzgajivača.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: Vlasnica restorana Tač Vesna Miletić

- Gospođa Renata danas nas je iznenadila s prekrasnim divljim šparogama od kojih ćemo pripremiti domaću frtiaju. Osim toga, ovdje je uvijek najfinija brokula, čimulice, raštika i cikla. Sve je dozrijevalo pod dalmatinskim suncem, to je vrhunska roba - odgovorno tvrdi Vesna Miletić koja ima osebujan stil biranja namirnica, svaku će detaljno pregledati, pomirisati...

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: Vlasnica restorana Tač Vesna Miletić

- Osim što moraju imati vrhunsku robu, uzgajivači od kojih kupujem moraju biti i dobri ljudi, a takva je i gospođa Ljuba kod koje samo pravi znalci dolaze po sukošansko maslinovo ulje proizvedeno tradicionalnom metodom. Ljuba drži i daleko najbolju blitvu, špinat, mladi luk i prekrasan mladi kelj, sve ćemo to danas uzeti - zaključila je svoju kupnju vlasnica i glavna chefica legendarnog Tača.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: Vlasnica restorana Tač Vesna Miletić

Vesna Miletić darovala nam je i recepte za pravu, domaću fritaju, grancigulu, istarski žgvacet te svoju glasovitu tortu Tač - potražite ih u subotu, 19. ožujka, u magazinu Slano & slatko, u paketu s Večernjim listom.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: Restoran Tač

Za novi broj Slanog & slatkog razgovarali smo s Markom Turkovićem i Perom Đangradovićem koji su u Sopalu okupili mladi tim s kojim polako, ali sigurno osvajaju Teslinu ulicu.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Restoran Sopal u Zagrebu

 Skuhali smo vam i predivna jela od prvih srdela što su se nakon lovostaja pojavile na tržnicama te aromatične kolače s limunom i narančom

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: Jela od srdela

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KL
Klavocin
10:24 18.03.2022.

Ta jela su najbolja bila za šmrkavog, tad nije išao na ostatke ali nas je zadužio

IS
istokdole
07:38 18.03.2022.

Koje.prenemaganje....sta Plenki je promijenio restoran a Milanović je na dijeti?