Umjesto blitve i krumpira

Za promjenu danas isprobajte ovaj prilog uz ribu iz pećnice, nas je oduševio!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Za promjenu danas isprobajte ovaj prilog uz ribu iz pećnice, nas je oduševio!
27.01.2023.
u 07:23
I pored toga što je leća vrlo hranljiva namirnica, bogata vitaminima, željezom, proteinima i fosforom, nekako je neopravdano izgubila mjesto na našem jelovniku, a i kada je pripremamo obično je to u nekom jednostavnom varivu. Evo jednog zgodnog jela od leće koje može sjajno poslužiti kao dodatak ribi ili mesu.
Pogledaj originalni članak

Kad god poželimo pripremiti nešto drugačije, tu je MyTastyPot blogerice Tatjane Miletić na kojem svaki dan pronađemo barem jednu ideju za recept koja nas oduševi. 

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Leća s porilukom i suhim šljivama

Sastojci:

  • 100 g leće (crvene, organske)
  • 100 g poriluka
  • 4-5 suhih šljiva
  • maslinovo ulje
  • sol
  • šareni papar
  • peršin

Priprema:

Leću kuhajte 15-20 minuta u malo vode i na tihoj vatri. Dobro pazite da se ne prekuha. Poriluk dinstajte na maslinovu ulju, dodajte sjeckane šljive i dinstajte još nekoliko minuta. Zatim dodajte leću, prstohvat soli i izdašno popaprite. Pirjajte još 5 minuta. Prije posluživanja pospite sitno sjeckanim svježim peršinom. Ovako pripremljena leća odlična je kao prilog uz ribu ili meso.

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Dok traju rasprave o školskoj prehrani vi svom đaku pripremite dobro poznatu juhicu s novim aromama

Djeca imaju svoju viziju što vole i što ne vole, a mi smo tu da ih ne slušamo bez pogovora, već da ih – ako drugačije ne ide – u početku maštovitim kombinacijama naučimo na konzumiranje namirnica koje ni u snu ne bi probali, a kasnije to samo od sebe sjedne na mjesto. Dijete smije imati nekoliko namirnica koje ne voli, ali njegova prehrana ne smije se svesti na pizzu i hrenovke jer je ono tako odlučilo.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.