Špageti od tikvica više nisu nikakva novost pogotovo za one koji prakticiraju sirovu prehranu, ali jeste li probali ovo omiljeno jelo napraviti od bundeve? Isplati se samo zbog njega kupiti praktičan rezač za povrće od kojeg ćete lako dobiti ove lijepe 'špagete' i za samo pola sata na stolu imati izvrstan obrok po receptu Tatjane Miletić.
Špageti od bundeve
Sastojci:
200 g bundeve, rezane kao špageti
2 žlice maslinova ulja
1 veća kocka maslaca
100 ml vrhnja za kuhanje
3-4 listića žalfije
sok od pola limuna
20 g parmezana
2-3 režnja češnjaka
sol, crveni papar
Priprema:
Na zagrijano ulje dodajte maslac. Kad se počne otapati ubacite režnjeve češnjaka, a zatim i žalfiju. Nakon minutu-dvije izvadite hrskavu žalfiju na papirnati ubrus (ona će vam poslije poslužiti za dekoraciju), a zatim izvadite i češnjak (on vam je poslužio za aromu). Sada u fino aromatizirano ulje dodajte špagete od bundeve i pržite ih desetak minuta uz često okretanje. Dodajte vrhnje, sol, papar i pirjajte sve još nekih desetak minuta, dok špageti ne omekšaju. Na kraju sve začinite limunovim sokom. Pažljivo servirajte špagete i obilato ih pospite parmezanom, crvenim paprom pa sve ukrasite s par sjemenki bundeve i hrskavim listićima žalfije.