Napraviti savršeni i hrskavi pečeni krumpir nije lako - ali možda smo pronašli najlakšu i najukusniju metodu dosad. Prethodne viralne objave savjetovali su da slijedimo razne čudne metode, koristeći sastojke od meda pa do senfa. Ali sada je korisnica TikToka, koji dijeli videe svojih zavidnih pečenih večera i savjeta za kuhanje, otkrila kako napraviti nevjerojatan pečeni krumpir s hrskavom koricom i mekom unutrašnjošću, prenosi mirror.co.uk. Najbolja vijest je da vjerojatno sve potrebno već imate kod kuće.
@izmott Happy Sunday! How I make my crispy roast potatoes and why I am the favourite child. ##cookingtips ##sundayroast ##uktiktok ##roastpotatoes ##recipes ##fyp
♬ True Jackson VP theme - youalreadyknowbb
Sastojci:
Krumpir
Brašno
Češnjak
Ružmarin
Mast
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Ogulite krumpir i kuhajte ga u posudi dok ne omekša, ali ne postane skroz mekan.
Dok čekate, nasjeckajte dovoljno češnjaka i ružmarina. Kad se krumpir skuha, istresite ga u posudu s brašnom i protresite dok svaki krumpir nema lagani sloj brašna.
Dodajte krumpir u tavu s vrućom masnoćom i neka se svaki krumpir "natopi" sa svih strana. Rasporedite ružmarin i češnjak ravnomjerno preko svog krumpira.
Stavite u posudu za pečenje i pecite 20 minuta. Tada poklopite posudu. Pecite još 20 minuta zaklopljeno na 200 stupnjeva. Zadnjih 10 minuta temperaturu povisite na 220°C.
Korisnik TikToka otkrio kako napraviti popularan Big Mac umak:
Konačno Tina piše o nečemu što barem malo razumije. Makar Tina pitaj baku za bolje recepte da ne moraš prepisivati s interneta