Postoje stotine testova koje su građani samovoljno napravili tijekom godina s hranom iz McDonald'sa. I koliko god godina prošlo, hrana će izgledati jestivo, kao da se ništa nije promijenilo.
U čemu je tajna? Sol? Konzervansi u hrani? 'Kemija'?
Čini se kako McDonald's ipak nije iznimka i isto bi se dogodilo sa svakim drugim hamburgerom. Stvar je jednostavno u malenom komadu mesa između dvije šnite suhog kruga koji upija vlagu pogodnu za rast bakterija.
Kad nema bakterija, trulež se zaustavlja. Čini se kako su u McDonald's ovog itekako svjesni jer objašnjenje stoji na njihovim službenim stranicama. Idući put kad uhvatite slasni burger - ne brinite, do istog su zaključka došli i naši stari kad su soljeno meso konzervirali za hladne dane i ono je takvo trajalo - godinama.
Ovo je čisti PR McDonaldsa. Kako onda objašnjavaju da im prženi krumpiri isto tako ne trule? Između njih nema mesa da upija vlagu a ja sam osobno napravio test gdje sam jedan krumpirić čuvao preko godinu dana u salveti i on je čitavo vrijeme izgledao jednako odnosno nije se upljesnivio.