'FUJ!'

Zašto hrana iz McDonald'sa ne truli? Postoji dobar razlog...

Foto: Youtube Screenshot
Happy meal projekt
11.10.2017.
u 18:13
U čemu je tajna? Sol? Konzervansi u hrani? 'Kemija'?
Pogledaj originalni članak

Postoje stotine testova koje su građani samovoljno napravili tijekom godina s hranom iz McDonald'sa. I koliko god godina prošlo, hrana će izgledati jestivo, kao da se ništa nije promijenilo.

U čemu je tajna? Sol? Konzervansi u hrani? 'Kemija'?

 

Čini se kako McDonald's ipak nije iznimka i isto bi se dogodilo sa svakim drugim hamburgerom. Stvar je jednostavno u malenom komadu mesa između dvije šnite suhog kruga koji upija vlagu pogodnu za rast bakterija.

Kad nema bakterija, trulež se zaustavlja. Čini se kako su u McDonald's ovog itekako svjesni jer objašnjenje stoji na njihovim službenim stranicama. Idući put kad uhvatite slasni burger - ne brinite, do istog su zaključka došli i naši stari kad su soljeno meso konzervirali za hladne dane i ono je takvo trajalo - godinama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar Tomo Tom
Tomo Tom
18:32 11.10.2017.

Ovo je čisti PR McDonaldsa. Kako onda objašnjavaju da im prženi krumpiri isto tako ne trule? Između njih nema mesa da upija vlagu a ja sam osobno napravio test gdje sam jedan krumpirić čuvao preko godinu dana u salveti i on je čitavo vrijeme izgledao jednako odnosno nije se upljesnivio.

DU
Deleted user
19:15 11.10.2017.

Neće ni bakterija svakakvo smeće.

DU
Deleted user
20:02 11.10.2017.

radje bi jeo hranu od bilo koje babe u hrvatskoj nego to marsovsko sterilno smece, jest da zna biti fino ali smatram tu hranu ko vino za 11kn