Ovaj doručak pun bjelančevina prilagođen je i veganima i vegetarijancima, a sigurno će vas dobar dio dana držati sitima. Postoji nekoliko jednostavnih savjeta za pripremu batata, a jedna od najjednostavnijih metoda uključuje zamrzavanje krumpira prije nego što ga ispečete i dodavanje omiljenih začina.
Prvo zamrznite batate
Prema viralnom TikTok videu na računu @rootedinspice, ključ za savršeno mekani batat je u zamrzavanju.
@rootedinspice freeze your sweet potatoes 🍠#sweetpotato #breakfastideas #healthyrecipes #easyrecipes #snackideas #temperingspices
♬ manifest - Rook1e
Kuhar Lucas Sin iz New Yorka ističe da ta tehnika kuhanja funkcionira jer zamrzavanje kristalizira vodu unutar slatkog krumpira da ne probije izvan kože, a pečenje na visokoj temperaturi karamelizira njegove šećere.
Usain Bolt, najbrži čovjek na svijetu, svaki dan jede – batat
Pecite u jako zagrijanoj pećnici
Korisnik batate peče Bansal peče hladne krumpire u pećnici zagrijanoj na 230°C 45 do 60 minuta.
- Pecite dok zagoreni šećer ne iscuri iz krumpira i ne dobijete mekanu teksturu - savjetuje.
Vanjski bi se dio trebao brzo početi karamelizirati, a iz pukotina koje nastaju izlaziti kristalizirani šećer. Nakon pečenja krumpir se po dužini prereže po pola i izdubi stražnjom stranom žlice, da u njega možete dodati jaje i začine, prenosi Real Simple..
Završni detalji
TikTok korisnik u udubinu batata stavlja jaje, pa na par minuta krumpire vraća u pećnicu, dok se bjelanjci ne stegnu i skuhaju. Nakon toga još dodaje razne začine, uključujući sjemenke senfa i kima i pročišćeni maslac, te sol i svježe mljeveni papar. Ako slučajno nemate batat, kaže, isto možete napraviti i s klasičnim krumpirom.
Viralni veganski recept: Ispečete kore od banane i dobijete - slaninu!
Ovo je dno dna novinarstva i poznavanja osnovnih stvari,razlika između veganstva i vegetarijanstva,užas.