mljac!

Želite skinuti masne naslage? Donosimo sedam ideja za ukusan doručak koji će vam u tome pomoći

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
24.10.2024.
u 07:00
Odricanje od doručka moglo bi imati negativan učinak usporavanjem metabolizma i zaustavljanjem napora u mršavljenju, stoga je važno započeti dan hranjivim obrokom, bez obzira na vaše ciljeve
Pogledaj originalni članak

Doručak je, kako kažu stručnjaci, najvažniji obrok koji pokreće dan. Ako ste u procesu skidanja kilograma, onda doručak ne biste trebali propustiti. Odricanje od doručka moglo bi imati negativan učinak usporavanjem metabolizma i zaustavljanjem napora u mršavljenju, stoga je važno započeti dan hranjivim obrokom, bez obzira na vaše ciljeve, piše Mirror.

Kada je riječ o našem dnevnom unosu hrane, preporučuje se 2500 kcal za muškarce i 2000 kcal za žene. Ako želite smršavjeti, predlaže se da biste općenito trebali smanjiti oko 600 kcal svaki dan. Međutim, faktori kao što su težina, visina i različite razine aktivnosti znače da se te brojke jako razlikuju od osobe do osobe. Prije nego što se odlučite s bilo kojim novim planom prehrane, porazgovarajte sa svojim liječnikom da biste bili sigurni da odgovara vašem zdravstvenom profilu. Ljubitelji zdravlja na TikTok profilu Health & Fitness predložili su ovih sedam jednostavnih recepata.

Prvi prijedlog za početak dana je smoothie. Samo pomiješajte malo smrznutog voća s biljnim mlijekom i mjericom proteinskog proteina. 

Za obrok koji je pun vlakana, probajte avokado na tostu od cjelovitog zrna. Jednostavno zgnječite pola avokada i rasporedite ga po vrhu za ukusan i zdrav obrok.

Chia puding je također odličan izbor za doručak. Pomiješajte chia sjemenke s biljnim mlijekom, malo zaslađivača i vanilije, a zatim ohladite preko noći za sočan početak.

Za one koji žude za zasitnijom opcijom, tofu kajgana je savršen izbor. Ova biljna alternativa kajgani zasigurno će vas držati sitima. "Kajgani dodajte izmrvljeni tofu s povrćem poput špinata, rajčica i gljiva za doručak pun proteina", objasnili su u videu.

Započeti dan sa zdjelicom jogurta ne može biti lakše. Za zadovoljavajući i hranjivi doručak treba vam vrhunski biljni jogurt, granola, bobičasto voće i orašasti plodovi. 

Jutro vam je radno i užurbano? Pobrinite se da ostanete siti cijelo jutro tako što ćete pripremiti burrito za doručak. "Napunite omot od cjelovitih žitarica crnim grahom, povrćem i avokadom za ukusan i zasitan doručak. Bonus, savršen je 'u pokretu'", poručili su u videu.

Za dane kada doslovno izlijećete kroz vrata, energetske kuglice su jednostavan međuobrok koji možete pripremiti unaprijed. Sve što vam treba su datulje, orašasti plodovi i sjemenke. Lako ih je pripremiti, sastojke samo razvaljajte u kuglice veličine zalogaja nakon što ste ih usitnili u sjeckalici.
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.