"Ukradena priča"

Film 'Ukradena priča': Riječi imaju moć koje često nismo ni svjesni

Foto: ''
'ukradena1_nnn_ekr_081012'
Foto: ''
'ukradena10_nnn_ekr_081012'
Foto: ''
'ukradena7_nnn_ekr_081012'
Foto: ''
'ukradena8_nnn_ekr_081012'
Foto: ''
'ukradena12_nnn_ekr_081012'
Foto: 'Jonathan Wenk'
'ukradena2_nnn_ekr_081012'
Foto: ''
'ukradena5_nnn_ekr_081012'
Foto: 'Jonathan Wenk'
'ukradena4_nnn_ekr_081012'
12.10.2012.
u 17:00
Najpoželjniji holivudski neženja glumi pisca koji će za slavu morati platiti vrlo visoku cijenu
Pogledaj originalni članak

Život se drugome može uzeti na nekoliko načina, misao je vodilja američke romantične drame s elementima trilera i mistike \"Ukradena priča\", redateljskog prvijenca Briana Klugmana i Leeja Sternthala. Okosnica ove višeslojne priče pisac je Rory Jansen (Bradley Cooper) čiji prvi roman obori s nogu literarni svijet i javnost. Karizmatičan, talentiran, inteligentan, čini se da mladi autor ima sve: divan život, krasnu suprugu Doru (Zoë Saldana), svijet mu je pod nogama - i sve to zbog njegovih riječi. No novi idol čuva strašnu tajnu: knjigu koja ga je vinula među zvijezde nije on napisao.

Scenarij za ovu, kako opisuje redateljski dvojac, nevjerojatno srcedrapateljnu, ali u isto vrijeme i predivnu priču Klugman i Sternthal napisali su još 1999. godine, a Bradley Cooper prijateljima iz djetinjstva već je tada obećao da će igrati glavnu ulogu. Nakon više od deset godina, održao je obećanje.

– Brian i ja postali smo prijatelji kao desetogodišnjaci. Spojila nas je opsesija filmskom umjetnošću. Učinio bih sve za njega, a super se poklopilo da mi se i svidio lik koji glumim – govori 37-godišnji glumac čiju partnericu Doru glumi 34-godišnja Zoë Saldana, njegova djevojka i u stvarnom životu. – Zoë je \"rasturila\" u ovom filmu. Na temelju njene izvedbe mijenjali smo tijek radnje – ističe Bradley. Među prvima je u glumačku ekipu stigao 64-godišnji oskarovac Jeremy Irons koji tumači pravog autora romana.

– Jeremy je pripremio teren za ostale glumce kako bi se osjećali ugodnije na setu – kaže Klugman. Nada se da će film gledatelje potaknuti na raspravu. – Riječi su život, temelj naše komunikacije. Njihova je moć često puno veća nego što smo svjesni – napominje redatelj.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.