U SVIBNJU U LIVERPOOLU

Ulaznice za Euroviziju u prodaji od utorka, poznate i cijene za polufinale i finale

Foto: Peter Byrne/PRESS ASSOCIATION
Eurovision 2023
Foto: Marco Piovanotto
Kalush Orchestra For Ukraine Wins Final Of Eurovision Song Contest - Turin
Foto: YARA NARDI/REUTERS
2022 Eurovision Song Contest second semi-final in Turin
Foto: YARA NARDI/REUTERS
2022 Eurovision Song Contest in Turin
Foto: YARA NARDI/REUTERS
2022 Eurovision Song Contest in Turin
Foto: YARA NARDI/REUTERS
2022 Eurovision Song Contest in Turin
Foto: YARA NARDI/REUTERS
2022 Eurovision Song Contest in Turin
Foto: YARA NARDI/REUTERS
2022 Eurovision Song Contest in Turin
Foto: YARA NARDI/REUTERS
2022 Eurovision Song Contest in Turin
Foto: Peter Byrne/PRESS ASSOCIATION
Eurovision 2023
Foto: Peter Byrne/PRESS ASSOCIATION
Eurovision 2023
02.03.2023.
u 13:05
Cijene ulaznica kreću se od 30 do 290 funti (34 do 327 eura) za polufinalne nastupe i od 80 do 380 funti (90 do 428 eura) za finale.  Glavni događaj Eurovizije, veliko finale, održat će se u subotu, 13. svibnja, s početkom u 20 sati po engleskom vremenu, odnosno 21 po srednjeeuropskom. Prethodno će se održati dva polufinala, u utorak 9. svibnja i četvrtak 11. svibnja
Pogledaj originalni članak

Ulaznice za devet nastupa uživo za ovogodišnji Eurosong bit će puštene u prodaju sljedeći tjedan, objavili su organizatori. Podsjetimo, ovogodišnja Eurovizija održat će se od 9. do 13. svibnja u Liverpoolu, nakon što je Ujedinjeno Kraljevstvo izabrano za domaćina natjecanja u ime ratom razorene pobjednice 2022., Ukrajine. 

Obožavatelji koji se nadaju vidjeti jednu od šest pretpremijera i tri televizijske emisije u Liverpoolu morat će otići na Ticketmasterovu web stranicu od utorka u 13 sati. 

Cijene ulaznica kreću se od 30 do 290 funti (34 do 327 eura) za polufinalne nastupe i od 80 do 380 funti (90 do 428 eura) za finale. 
Glavni događaj Eurovizije, veliko finale, održat će se u subotu, 13. svibnja, s početkom u 20 sati po engleskom vremenu, odnosno 21 po srednjeeuropskom. Prethodno će se održati dva polufinala, u utorak 9. svibnja i četvrtak 11. svibnja.

Kroz polufinalne večeri gledatelje pred malim ekranima i publiku vodit će britanska glumica Hannah Waddingham (48), glazbenica Alesha Dixon (44) i ukrajinska pjevačica Julia Sanina (32). Voditeljskom trojcu u finalnoj večeri pridružit će se i poznati voditelj Graham Norton (59). Uz njih, natjecatelje će najavljivati i Sam Quek, Mel Giedroyc, Rylan, Scott Mills i Timur Mirošničenko.

Odmah nakon objave imena na društvenim mrežama uslijedile su reakcije obožavatelja Eurovizije. I dok su mnogi oduševljeni time što će se u voditeljskoj ulozi naći Graham Norton, s druge strane puno je i onih nezadovoljnih koji tvrde da za ostala imena nisu čuli.

"Uz toliki izbor briljantnih i iskusnih voditelja, oni se odluče za potpuno nasumičnu skupinu", "Nikad nisam čuo za Juliju Saninu ni Hannah Waddingham", "Otkažite sve i prestanite financirati BBC", "Jako bih željela razgovarati s osobom koja bira voditelje za Eurosong", "Graham Norton je super, ali za druge nisam čula", "Mogli ste odabrati i 17 voditelja", "Mislim da bi jedan voditelj bio sasvim dovoljno", samo su neki od komentara na Twitteru.

Inače, Waddingham koja je poznata po ulogama u serijama 'Game of Thrones' i 'Sex Education' kazala je kako joj je ovo velika čast, a s time se složila i Dixon koju su gledatelji mogli vidjeti u showu 'Britain's' got Talent' kao članicu žirija. Ukrajinska glazbenica treća je voditeljica, a inače je pjevačica alternativnog benda The Hardkiss. - Jako sam uzbuđena što ću pokazati ukrajinsku kulturu i kreativnost i nadam se da ću svoju zemlju učiniti ponosnom - rekla je. 

Podsjetimo i da su hrvatski predstavnici riječki rokeri Let 3 s pjesmom 'Mama ŠČ' te će svoje finale pokušati izboriti u prvoj polufinalnoj večeri zajedno s predstavnicima Srbije, Irske, Latvije, Malte, Norveške, Portugala, Azerbajdžana, Češke, Finske, Izraela, Moldavije, Nizozemske, Švedske i Švicarske. 

U drugom se polufinalu natječu: Slovenija, Armenija, Belgija, Cipar, Danska, Estonija, Grčka, Island, Rumunjska, Albanija, Australija, Austrija, Gruzija, Litva, Poljska i San Marino.

Britanska vlada osigurat će tri tisuće ulaznica raseljenim Ukrajincima za ovogodišnju Euroviziju u Liverpoolu jer lanjska pobjednica Ukrajina nije mogla dobiti domaćinstvo festivala zbog ruske invazije koja je počela prije godinu dana. Vlada je također rekla da će osigurati deset milijuna funti (otprilike 11,2 milijuna eura) kako bi pomogla organizirati Eurovizije u ime Ukrajine. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.