Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobjednici dore

Let 3 na HRT-u priprema se za nastup na Euroviziji, Mrle komentirao englesku verziju 'Mame 'ŠČ'

Opatija: Konferencija za medije uoči održavanje Dore
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/12
02.03.2023.
u 10:15

Tamo su snimali redateljsku verziju nastupa, a kako javlja HRT, služeni videospot režirat će Radoslav Jovanov Gonzo. Mrle je kazao da nikada nisu otpjevali pjesmu na engleskom jer to nema smisla.

Pobjednici Dore na HRT-u se pripremaju za nastup u svibnju na Euroviziji u Liverpoolu. Tamo su snimali redateljsku verziju nastupa, a kako javlja HRT, služeni videospot režirat će Radoslav Jovanov Gonzo. Mrle je kazao da nikada nisu otpjevali pjesmu na engleskom jer to nema smisla. 

– Naš jezik najljepši je za pjevanje ovakvih pjesama. Jako volim riječi s puno "Š", s puno "Č", poput riječi "razbuljoviždiriš" ili "ti crna, ti krvava čađo". To su lijepe riječi. Kada to prevedeš, onda to izgubi smisao – kazao je za HRT. Dodao je da izgubi ljepotu te da su njemu ljepota slova kao  "Š", "Č", "Ž", DŽ", "ŽLJ" kojih nema u drugim jezicima. 

@hrvatska_radiotelevizija @Let 3 Mrle je rekao da pjesmu nikada nisu otpjevali na engleskome jeziku jer nema smisla #fyp #foryou #video #zavas #music #let3 #eurosong #eurovision ♬ original sound - HRT

– Zbog toga uživam u našem jeziku i baš me to veseli što ćemo pjevati na hrvatskome. To je lijep jezik za pjevanje. Iako mnogi kažu da je engleski najljepši, meni je nekako hrvatski najdraži, upravo zbog "razbuljoviždiriš" ili "ti crna, ti krvava čađo", "šč" – izjavio je glazbenik. 

Eurovizija se ove godine održava u Liverpoolu 9., 11. i 13. svibnja. Velika Britanija 2023. godine preuzela je domaćinstvo natjecanja od Ukrajine koja je zaključila da situacija u njihovoj zemlji ne dopušta da budu domaćini. Inače, prošle godine pobijedili su Kalush Orchestra, a drugoplasirani bio je britanski predstavnik Sam Ryder. Nedavno smo doznali i voditelje ovog spektakla u organizaciji BBC-ja, a to su: britanska glumica Hannah Waddingham (48), glazbenica Alesha Dixon (44) i ukrajinska pjevačica Julia Sanina (32). Njima će se u finalnoj emisiji pridružiti i poznati voditelj Graham Norton (59). 

@hrvatska_radiotelevizija @Let 3 Mrle na HRT-u je počeo s pripremama za Liverpool #fyp #foryou #video #zavas #music #eurovision #eurosong #let3 #mamašč ♬ original sound - HRT

 

Hrvatski predstavnici na ovogodišnjoj Euroviziji riječki su rockeri Let 3 s pjesmom ''Mama ŠČ''. Let 3 pobijedio je na Dori, našem izboru za pjesmu Eurovizije, te ukupno osvojio 279 bodova od žirija i publike. 
Istaknuli su se  svojom pjesmom, dolaskom u dvoranu, ali i scenskim nastupom. Članovi grupe na pozornici su se prvo pojavili u dugačkim neobičnim kostimima koje su za njih napravile Manuela Paladin Šabanović i Lana Letović Perčin. Započeli su pjevati, a potom je u jednom dijelu pjesme dio članova benda legao na pozornicu. Vratili su se svojim koreografijama, a na pozornici su se pojavili i s dvije velike rakete. Pred kraj pjesme članovi benda pokazali su kako se ispod dugačkih kostima nalaze nešto kraći prozirni kostimi sa šljokicama.

Glazbena diva Tereza Kesovija bila je gošća Special Happy Showa na Happy FM-u. Komentirala  je tada pobjedu Riječana na Dori, koje očekuje u finalu Eurosonga. 

– Let 3 za mene je zakon, ja ih zaista volim i poštujem, radila sam s njima na pjesmi ''Sam u vodi''. Njihove tekstove teško je razumjeti, ali baš u svakom svom djelu Let 3 ima poruku. Naravno da smo kod mene doma navijali za njih na Dori. Mislila sam da ću ostati bez glasa za sva vremena, a njihov odgovor bio je: ''ŠČ.'' Bit će u finalu, sigurna sam, bit će i dosta galame s one dvije rakete koje se pojave na sceni, one nisu agresivne, no tu su. Znamo dobro kome je upućena kritika – Rusiji zbog Ukrajine. No, kako su lijepo rekli – samo nam ljubav treba; pusti sve te gole stražnjice i rakete, ljubav je bitna. Nek' prestane taj kaos rata, bijede, patnje i da pokušamo živjeti u miru – poručila je Tereza i osvrnula se i na Damira Martinovića.

– Mrle je stvaratelj. On provodi dane i noći pred spavanje razmišljajući o sljedećem ostvarenju, u to sam uvjerena. Upoznati ga trebao bi biti privilegij svakog čovjeka – rekla je Tereza. 

VIDEO Fanovi ipak ne vole Let 3? Na službenoj aplikaciji među tri su najgore pjesme

 

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
10:29 02.03.2023.

"Naš jezik", a preko jezika nebi prevalio "hrvatski jezik", e rajo tupava za što ste glasovali.

DU
Deleted user
11:25 02.03.2023.

meh, puno istipkanih hvalospjeva i umjetni hype a rezultat - nula

AN
AntePortas9
13:19 02.03.2023.

I pad je let.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije