Spektakl

Barcelona protiv Hajduka igra na Veliku Gospu 2011.

Foto: AFP
Barcelona protiv Hajduka igra na Veliku Gospu 2011.
29.03.2010.
u 19:45
Čelnike bijelih s Pereom Guardiolom iz agencije MediaPro, preko Juana Mate Rodrigueza, spojio je Hajdukov nekadašnji igrač Vlaho Macan koji živi i radi u Španjolskoj.
Pogledaj originalni članak

Vlaho Macan, nekadašnji igrač Hajduka, Splita, Zagreba i vinkovačkog Dinama, koji je nakon igranja u Španjolskoj ondje ostao živjeti, potvrdio je skorašnji dolazak agencije MediaPro u Split.

Čeka se Barca - Arsenal

– Stižemo sljedeći tjedan, a za nekoliko dana znat će se hoćemo li uspjeti doći točno na dan utakmice Hajduka i Dinama. Naime, taj dan uzvrat igraju Barcelona i Arsenal, Pere Guardiola i Emilio Pons, koji nam je iznimno važan zbog marketinga, imaju neke sastanke. No, delegacija za dogovor stiže – kaže Macan.

Kada je Hajduk dogovarao posjet Barceloni Macan je bio poveznica i preko svog velikog prijatelja i bivšeg suigrača Mate Rodrigueza (njegov sin igra u Valenciji), koji je opet prijatelj s obitelji Guardiola, spojio je čelnike bijelih.

– Ideja o toj utakmici ostvariva je i puno više će se znati nakon sastanka u Splitu. Morate znati da Barcelona svaki dan prima ponude za prijateljske utakmice, već sada bismo mogli rezervirati sve termine za tri-četiri godine unaprijed. No, Barceloni su zanimljivi ovi naši prostori, žele svoj utjecaj proširiti i zato Hajduk ima velike šanse da ih ugosti. Za tu je utakmicu vrlo bitno što sljedeće godine nema velikih natjecanja, a igralo bi se uoči početka prvenstva Španjolske, tako da bi se u Splitu mogle pojaviti sve Barcelonine zvijezde. Nema što, Barca je trenutačno najpoželjnija momčad na svijetu i bila bi velika stvar da dođe u Split – rekao je Macan.

Mirovne snage

Na sastanku u Barceloni razgovaralo se i o terminu, okvirna je ideja da se igra oko 15. kolovoza, oko blagdana Velike Gospe.

Inače, Macan, podrijetlom Konavljanin, iznimno je zanimljiv. U ratno doba, u sklopu španjolskih mirovnih snaga boravio je u Hercegovini.

– Jedan moj prijatelj, general po činu, pitao me bih li mu htio biti prevoditelj, a kako sam baš tada završio nogometnu karijeru, pristao sam na njegovu ponudu. Tri mjeseca bio sam u Hercegovini, bili smo smješteni nedaleko od Metkovića – kazao je Macan.

Macan je bio član španjolskih mirovnih snaga u Hercegovini

Za utakmicu Hajduka i Barcelone vrlo je bitno što sljedeće godine nema velikih natjecanja, a igralo bi se uoči početka prvenstva Španjolske, tako da bi se u Splitu mogle pojaviti sve Barcelonine zvijezde. Nema što, Barca je trenutačno najpoželjnija momčad na svijetu i bila bi velika stvar da dođe u Split – rekao je Macan.

Inače, Macan, podrijetlom Konavljanin, iznimno je zanimljiv. U ratno doba, u sklopu španjolskih mirovnih snaga boravio je u Hercegovini.

– Jedan moj prijatelj, general po činu, pitao me bih li mu htio biti prevoditelj, a kako sam baš tada završio nogometnu karijeru, pristao sam na njegovu ponudu. Tri mjeseca bio sam u Hercegovini, bili smo smješteni nedaleko od Metkovića – kazao je 
Macan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BE
bek
20:29 29.03.2010.

Pa kaj ove članke nitko ne pročita prije nego se objave? Pa ja kad šaljem obični email prvo pročitam kaj sam napisao a tek onda ga šaljem. Ma svašta