CIFRA JE PRILIČNO VELIKA

Sergej Jakirović će nakon otkaza u Dinamu u džep spremiti fin novac, evo i koliko

Zagreb: Prijateljska utakmica Dinamo - Trnje
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
19.09.2024.
u 22:17

Iako se u kuloarima za upražnjeno mjesto na maksimirskoj klupi sada spominju nova imena, još nikakvih sastanaka ni sa kime nisu imali u Dinamu

Sergej Jakirović od ovoga četvrtka više nije trener Dinama. Postalo je to i službeno dva dana nakon velikog, uistinu golemog poraza plavih u Münchenu od Bayerna (9:2). Čekala se službena objava, mnogi su smjenu zazivali odmah nakon utakmice, neki su očekivali i da će Jakirović sam ponuditi mandat na raspolaganje već na press-konferenciji... No, u upravi kluba iz Maksimirske 128 su prelomili i nakon dugog vijećanja donijeli odluku da će im se putevi razići. Sada će proći nekoliko dana dok u Dinamu ne donesu odluku o novom stalnom treneru, do koje će seniorski sastav voditi Sandro Perković, dojučerašnji Jakirovićev pomoćnik.

Podsjetimo, prvo su plavi remizirali 1:1 s Rijekom koja je samo nekoliko dana prije toga doživjela teški poraz (5:0) kod slovenske Olimpije, potom su izgubili na svom Maksimiru od Hajduka (0:1) koji je cijeli taj tjedan bio u velikim problemima zbog svega što se događalo s predsjednikom, sportskim direktorom i Nadzornim odborom, a onda je stigao i ovaj povijesni poraz protiv Bayerna. Naravno, povijesni iz svih pogrešnih razloga.

FOTO Jakirovića će nakon otkaza tješiti zgodna supruga Marina. Evo tko je ona

Zagreb: Prijateljska utakmica Dinamo - Trnje
1/8

Iako se u kuloarima za upražnjeno mjesto na maksimirskoj klupi sada spominju nova imena, još nikakvih sastanaka ni sa kime nisu imali u Dinamu. Odluka će se donijeti u nadolazećim danima, a najkasnije do dana prije utakmice 2. kola Lige prvaka protiv Monaca, 2. listopada. Do tada, poznato je koliko će novca morati isplatiti Jakiroviću zbog prijevremenog raskida ugovora. Bit će to šest mjesečnih plaća. Dakle, s obzirom na to da je u Dinamu zarađivao 57.000 eura mjesečno bruto što iznosi 342.000 eura bruto za šest mjeseci, to znači da će za otpremninu dobiti oko 180.000 eura, koliko je bila njegova šestomjesečna neto plaća (oko 30 tisuća eura mjesečno).

Jakirović je prošle sezone s Dinamom osvojio duplu krunu - HNL i Kup Hrvatske, a u 60 utakmica na klupi plavih ostvario je 41 pobjedu, devet remija i deset poraza.

Ključne riječi

Komentara 2

BI
billynik
22:45 19.09.2024.

Jedan od najlošijih trenera koje je Dinamo imao. Uspjeh u prvenstvu i kupu je zasluga Prtkovica i starijih igrača a i samih odnosa snaga u Ligi.

B2
bordon 2
00:02 20.09.2024.

Pa igrači su najzaslužniji za 2:9 protiv Bayerna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije