TRENER AUSTRIJE

Bjelica: Dinamo može bez Sammira! E, to je moć...

Foto: 'EXPA/ Thomas Haumer'
Bjelica: Dinamo može bez Sammira! E, to je moć...
13.08.2013.
u 14:00
- Sammir? O njemu sve znamo, vrhunski je igrač, a vidjet ćemo kako će se uklopiti u novi sustav igre. Kruno Jurčić daje puno slobode bočnim igračima, a vidjet ćemo hoće li on u tome pronaći svoje mjesto - kaže Bjelica.
Pogledaj originalni članak

Na radaru su nam Bilić, Prosinečki, Kranjčar, Čačić..., a tek se ovih dana \"pojavio\" Nenad Bjelica (41). Kad su plavi izvukli njegovu Austriju za protivnika u Ligi prvaka, postao je \"hit\". Dočekao nas je u Beču, srdačan, otvoren, bilo mu je drago što nas vidi...

Je li vam dvoboj s Dinamom vrhunac trenerske karijere?

Utakmice karijere

– To mi je najveća utakmica u karijeri. Kao igrač sam puno toga prošao, puno je iza mene lijepih pobjeda, ali i puno žalosnih poraza.

Kako vam se čine danas modri, možete li ih u Austriji uopće gledati?

– Imam HRT u Beču, ali ne i Arenasport. Puno je novih igrača, gledao sam petardu Luksemburžanima. Dinamo igra potpuno drugačije nego što smo navikli. Plavi su uvijek igrali u rombu u sredini, pokušavali su pas-igrom doći do završnice s dvije špice. Danas su tu ulogu preuzeli ofenzivni bekovi, vrlo kvalitetni bočni igrači Soudani i Fernandes, te Čop u špici, plus mladi igrači u sredini. Kompaktni su, nogometno kvalitetni. To što sam vidio svidjelo mi se. To je novi Dinamo, plavi prije nisu tako igrali.

Nedostaje li modrima Sammir?

– Nisam primijetio. O njemu sve znamo, vrhunski je igrač, a vidjet ćemo kako će se uklopiti u novi sustav igre. Kruno Jurčić daje puno slobode bočnim igračima, a vidjet ćemo hoće li on u tome pronaći svoje mjesto. Ako se vrati za utakmicu s nama, bit će opasan. Ali opasni su i Brozović, Antolić, Husejinović, Pamić... Prijetit će nam opasnost sa svih strana, to mi je posve jasno.

Koji vam je najdraži trenutak u Maksimiru?

– Pobjeda s Osijekom prije 13 godina... Centrirao sam, a Vujica je zabio. To mi je bio zadnji nastup u Maksimiru. Prije toga sam dao gol, ali smo izgubili 1:3. Posljednji sam put u Maksimiru bio kao navijač, na utakmici protiv Srbije.

Jurčić i vi njegujete različite stilove. Vi s rukama na leđima, mirni, a on samo što ne iskoči iz kože. O čemu to ovisi?

Moram biti mirniji

– Znam i ja eksplodirati. Pokušavam svoju smirenost prenijeti na momčad. Ali, eto, u igri protiv Rapida mi to nije uspjelo.

Josip Šimunić upozorio je ovih dana da se prelako ulazi u reprezentaciju. Kakvo je vaše mišljenje?

– To je istina, pogotovu u posljednjih pet godina. Evo mog primjera, bio sam četvrti strijelac Španjolske, i to kao veznjak, a imam samo devet nastupa za kockaste. Bio sam deset godina vani, a neki koji nisu izašli iz Hrvatske imaju 30 nastupa...

Ali to je tako, oko reprezentacije su uvijek bili neki interesi, a ja nisam bio u tome. Isto je i za medije, iza mene se nikada nisu vukli skandali, pa sam bio i izvan vidokruga.

A nisam od onih koji će zvati okolo i vikati \"pišite o meni\".

>> Austria razočarala: S igračem više nije uspjela zabiti Rapidu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.