DEVET ZANIMLJIVOSTI

Brazilci nas znaju po Igri prijestolja, Janici i nudizmu

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Brazilci nas znaju po Igri prijestolja, Janici i nudizmu
04.06.2014.
u 09:54
U Hrvatskoj su se snimale neke od najvažnijih scena serije Igra prijestolja, navodi Brasil Post uz napomenu da je jedna od najboljih skijašica u povijesti iz Hrvatske.
Pogledaj originalni članak

Brasil Post uoči početka Svjetskog prvenstva je približio svojim čitateljima Hrvatsku kroz devet zanimljivosti o Lijepoj Našoj. Prenosimo ih pa procijenite koliko su nas uspješno Brazilci opisali.

1. 88 posto populacije se smatra katolicima.

2. Taj postotak djelomično objašnjava prošlogodišnji referendum na kojem je odlučno da se brak može sklopiti samo između muškarca i žene.

3. Hrvatska je 2013. postala 28. članica Europske unije što je važan korak za zemlju koja je nezavisnost stekla u krvavom ratu. Danas je Hrvatska treća najsiromašnija zemlja u EU s 20 posto nezaposlenosti i problemima s korupcijom.

4. U Hrvatskoj su se snimale neke od najvažnijih scena serije Igra prijestolja.

5. Hrvatska je domovina slavnog istraživača Marka Pola.

6. Jedna od najboljih skijašica je Hrvatica. Janica Kostelić je jedina žena koja ima četiri zlatne medalje sa Zimskih olimpijskih igara i jedina koja je na jedinim Igrama osvojila tri zlata.

7. Hrvati mogu glasovati sa 16 godina, ali samo ako su zaposleni(?). Inače je granica 18 godina.

8. Pas dalmatinac je dobio ime po povijesnoj regiji Dalmaciji.

9. Nudističke plaže su važan dio turizma u zemlji. 1936. su hrvatske vlasti dale dozvolu britanskom kralju Edwardu VIII da se sa suprugom kupa gol na plaži Kandarola poznatoj kao Engleska plaža. Nakon toga je nudizam postao važan dio hrvatskog turizma, a otok Hvar je jedan od najljepših na svijetu. Čak ni Bradley Cooper nije mogao ne skinuti odjeću dok je bio u zemlji.

>> Stranci o kockastima: 10 razloga zašto biste trebali navijati za Hrvatsku

>> Hrvatska stigla u Brazil, Sammir dočekan transparentom

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.