u novom broju maxa

Bušelić za MAX: Na Modrićeva leđa stavlja se pregolemi uteg

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Bušelić (1)
Foto: Novi MAX na kioscima od subote
MAX
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Bušelić (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Bušelić (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Bušelić (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Bušelić (1)
08.06.2012.
u 21:44
Sjetite se, dragi navijači, prošle godine i poraza vatrenih od Grčke. Izbornika Bilića i stožer smijenili su već u zrakoplovu na povratku iz Atene. Pitali smo se zašto je potonuo vatreni brod i na kojoj dubini je olupina zapela u mulju...
Pogledaj originalni članak

U Hrvatskoj nakon poraza u Pireju nije postojala slobodna bandera na koju sportska javnost i mediji nisu “objesili” ili “razapeli” nekog reprezentativca.

U toj uraganskoj oluji ipak sam ostao siguran u kvalitetu vatrenih i uvjeren da mogu pobijediti Turke te se kvalificirati na toliko željeni Euro 2012. Uz pravodobnu pomoć novinara Večernjeg lista koji su očito pozitivno utjecali na izbornika Bilića, svojim tekstovima prizvali su naš stručni stožer da povuče zadnjeg aduta, te zatraže moju pomoć i usluge. Kao što znate, tada sam uspješno pomogao reprezentaciji. Vatreni brod izronio je iz dubokog blata, ponovo plovi, ali po mom skromnom mišljenju, opet s nekvalitetnim pogonskim gorivom, prepun neodgovornih najava i neutemeljenog samopouzdanja. I to baš od onih koji ne vjeruju ni sami sebi, a tako govore samo zbog obećanih basnoslovnih ugovora. Širi se lažna sigurnost, a noge se tresu... Ne, nisam ogorčen ili nezadovoljan što je naš stožer zaboravio na moje usluge. Naučen sam na takve rasplete, svi sportaši i djelatnici kojima sam nesebično i besplatno pomagao postupili su prema meni na isti, tzv. ljudski način. Danas je ljudima valjda normalno da vas zaborave kad procijene da im više ne trebate.

Vatreni su energetski prazni

Problem je što se bojim da se vatrenima ne ponovi Dinamov sindrom. Uz moju pomoć plavi su letjeli terenom protiv Reala (Zoran Mamić javno je istaknuo i priznao moj snažni energetski utjecaj u toj nezaboravnoj utakmici), a nakon toga, bez mojih tretmana, sjetimo se učinka u preostalim utakmicama Lige prvaka. Sigurno bih se opet rado i naivno odazvao da sam pozvan, ponovo u slijepoj vjeri da pomažem svojoj Hrvatskoj i našim najponosnijim navijačima, ponovo bih nadobudno iscrpio svoje nevjerojatne moći u koje na kraju malotko ili nitko ne vjeruje. No, za mene i za moje zdravlje jako je dobro što nisam pozvan, jer znam u kakvom su stanju i na kakvoj su razini energetskog naboja naši reprezentativci. Energetski tretmani nad njima mene bi opasno iscrpili, vjerojatno i gore nego u onoj utakmici protiv Turske u Istanbulu. Sve sportaše tretirao sam s jednim ciljem, pomoći im bez osobne koristi. I nadalje ću pomoći svim našim sportašima kad zatraže moju pomoć.

Pouzdajmo se u Nikolu Kalinića

Siguran sam da nije dobro i to što je naš stožer nakalemio na leđa Luke Modrića (kao da je sidrun, očito su promašili sport!) za njega pregolemi uteg, obavezu i ulogu spasitelja momčadi. Luka za to nije spreman! Nijedan naš izabrani nogometaš nema kvalitetnu lidersku energiju! Ako se među njima nešto slično i nametne (ili ipak iznjedri), to će biti apsolutno slučajno, jer su naši igrači podsvjesno zaokupljeni svojim (ostvarenim i neostvarenim) transferima. A pravi vođa momčadi mora biti čisti alfa mužjak, istinski lider koji osobne ambicije potiskuje u drugi plan i predvodi ostale apsolutno bez osobnih interesa. Takav se momak brzo prepoznaje i lako nametne u grupi.

Moja tvrdnja dokazano će se potvrditi: obratite pozornost na Nikolu Kalinića koji je jedini u velikom osobnom energetskom naletu i bezuvjetno je spreman žrtvovati se za dobrobit momčadi. Prava je šteta što njegov potencijal (ili bilo kojeg drugog momka) nema tko prepoznati. Da nije bilo Olićeve nesretne ozljede, Kalinić ne bi ni vidio Poljsku. Siguran sam da će Euro 2012. biti prepun iznenađenja i čudnih rezultata koje danas ne možete ni zamisliti. Pomozimo našim izabranicima na jedini mogući način - isključivo pozitivnim stavom i dobrom vjerom! Navijajte, nemojte biti razočarani ili kivni na njih ne postignu li željeni rezultat. Već i sudjelovanje na tako velikoj manifestaciji velik je događaj za malu Hrvatsku.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TA
tapiros
22:35 08.06.2012.

A ma tko forsira ovog gospodina??? Skinite ga više! Čim je rekao da će pomoći Talijanima pohapsili su im pola ekipe skoro, da ne podsjećam na Dinamo (najgori skor u Ligi prvaka u povijesti ikoga). ....