KARTAŠI U Dinamu ih nema mnogo, Jurčić nema ništa protiv takve zabave

Ćiro: Vatrenima sam zbog novca zabranjivao kartanje

10.03.2009.
u 17:43
Pogledaj originalni članak

Novi Dinamov trener Kruno Jurčić još nije na zid svlačionice postavio novi kućni red. Vjerojatno i neće, jer trener u Dinamovoj hijerarhiji nije visoko rangiran.

No, kako smo doznali, Jurčić ne pati od formalnosti, pa ni dok je bio trener Slavena Belupa nije bilo zabrane kartanja za igrače, niti je inzistirao na potpunoj izolaciji u karanteni, niti zabranjivao konzumiranje alkohola nakon utakmice. Ako se slavila neka važna pobjeda, Kruno igračima nije brojio koliko su čaša piva popili.@linkbox@

Nije bilo za novac
Dopuštao je izlaske do 23 sata, a o sportskom klađenju nikada nije ni razgovarao s igračima. Tek od početka ove sezone, nogometašima Slavena Belupa uvedeno je u klupski pravilnik – klađenje najstrože zabranjeno.

Ako je Dino Drpić izgubio veliki novac na kartanju sa suigračima, onda je on bio jedini dinamovac s tim pehom.

– Nikada nismo kartali za novac – kaže nekadašnji dinamovac Jasmin Agić, koji je dijelio svlačionicu s Drpićem. Kartali smo belu da ubijemo vrijeme. Moj partner bio je Edin Mujčin, s druge strane obično je bio Zahora, veliki majstor bele. O Drpićevu problemu nemam saznanja.

Jedan od najvećih hrvatskih trenera Miroslav Blažević kaže kako je samo jednom u karijeri zabranio igračima kartanje.

– Kada sam bio hrvatski izbornik, ulovio sam četvoricu reprezentativaca u Sheratonu kako kartaju poker za novac. Pratio sam, oko ponoći, konobara koji im je nosio nareske u sobu. Ja uletim, a ono hrpa para na stolu! Sve sam razbacao i od tada strogo naredio: nema više kartanja! – ispričao je Blažević, ne želeći imenovati kartaše.

Lončarić volio kocku
Tvrdi da kartanje nije štetno, osim ako je novac u pitanju.

– I najbolji prijatelj više nije tako drag ako vam uzme lovu! Ali, ako se karta da se ubije vrijeme, onda je to čak i preporučljivo. Jer, igrači moraju nekako skratiti vrijeme između večere i spavanja – zaključio je Ćiro.

U Dinamu je danas zapravo i teško sastaviti jedan kartaški stol, jer su momci s našeg govornog područja u manjini. U modi su samba i bubnjevi, ludi noćni provodi. Sumnjamo da bi Butinu, Bišćana ili Hrgovića zanimale duge kartaške seanse.

Priča se da Mario Mandžukić voli poker, dok se mladi Filip Lončarić, navodno, toga riješio. Javno je priznao da je posjećivao kockarnice.

U doba Modrića, Ćorluke i Eduarda također nije bilo strastvenih kartaša u Dinamovoj svlačionici.

Četvorka je zbog kartanja bila kažnjena sa po pet tisuća eura
Glavni kartaši u Poljudu su Ibričić, Pandža, Bartolović i Rubil. Ta četvorka, popularno nazvana “enklava”, nerazdvojna je na putovanjima i na pripremama. Na rasporedu je uvijek remi, igraju ga kad god mogu. Vjerojatno ni oni sami ne znaju tko vodi i koji je rezultat. A ove sezone četvorka je odigrala jednu veoma skupu partiju. Uoči kup-dvoboja protiv Konavljanina, u prvoj utakmici trenera Ante Miše na klupi, zatečeni su da kartaju 15 minuta nakon “povečerja”.

Spavanje je bilo određeno za 22.30 sati, a oni su uhvaćeni u kartanju u 22.45 sati. Kasnije su se pravdali da nisu znali kada su trebali biti u krevetima. No, to im nije pomoglo, svaki je kažnjen sa po pet tisuća eura. Inače, briškulu i trešetu najčešće igraju Rosso, Tomić, Linić i Andrić, a karta i Mišin pomoćnik Dean Računica. Na pripremama u Turskoj Računica je mijenjao partnere, s njim su igrali Vujović, Buljan i Kalinić, ali teško je dolazio do pobjede. Miše je ipak trener-pobjednik.

Pogledajte na vecernji.hr