Tužna nogometna nedjelja na Otoku

City nije uspio osvojiti Anfield

Foto: Pixsell
City (1)
Foto: Pixsell
Manchester City
Foto: Pixsell
City (1)
Foto: Pixsell
City (1)
Foto: Pixsell
City (1)
Foto: Pixsell
City (1)
Foto: Pixsell
City (1)
Foto: Pixsell
City (1)
Foto: Pixsell
City (1)
Foto: Pixsell
City (1)
Foto: Pixsell
City (1)
27.11.2011.
u 19:08
Mario Balotelli proveo je na travnjaku samo 18 minuta, no to mu je bilo dovoljno da prikupi dva žuta kartona, a nakon isključenja razbio je vrata svlačionice.
Pogledaj originalni članak

U sjeni velike tragedije i smrti Garyja Speeda, odigrane su i preostale dvije utakmice Premiershipa, uoči kojih je održana minuta šutnje u spomen na preminulog izbornika Walesa.

U Swanseau su navijači pljeskali i skandirali Speedovo ime, a vratar Aston Ville, Shay Given, koji je u Newcastleu igrao nekoliko godina sa Speedom, nije mogao zadržati suze...

Prepuni je Anfield također sablasno šutio 60-ak sekundi, nakon čega se prolomio gromki pljesak za Speeda! A Liverpoolov napadač, Craig Bellamy, rekao je menadžeru Kennyju Dalglishu da nije spreman za igru nakon što je doznao za smrt svog prijatelja i nekadašnjeg suigrača u velškoj reprezentaciji. Bila je to tužna nogometna nedjelja na Otoku...

Swansea i Vila odigrali su utakmicu bez pogodaka, a remijem je okončan i derbi kola, dvoboj Liverpoola i Manchester Cityja. Završilo je 1:1, vodeći pogodak za goste postigao je kapetan Vincent Kompany u 31. minuti. David Silva izveo je korner, a Kompany je udarcem glavom s prve vratnice “produžio” put lopti u drugi kut.

No, vodstvo Cityja trajalo je samo dvije minute – Charlie Adam uputio je s 30-ak metara loptu prema vratima gostiju, na putu do gola lopta je pogodila u nogu Joleona Lescotta, promijenila smjer, prevarila vratara Harta i završila u mreži! Bilo je još nekoliko prilika na obje strane, Yaya Toure, Aguero i Silva nisu zabili za goste, dok su Charlie Adam i Suarez imali zgode za domaćina. A u sudačkoj nadoknadi, Cityjev vratar Hart sjajno je obranio loptu nakon udarca glavom Liverpoolova napadača Andyja Carrolla. Spomenimo da je nestašni Mario Balotelli bio na travnjaku samo 18 minuta!

Zamijenio je Nasrija u 65. minuti, a u 77. minuti dobio je žuti karton zbog nasrtaja na Glena Johnsona. Šest minuta kasnije požutio je po drugi put, jer je laktom u skoku udario Škrtela i sudac mu je pokazao crveni karton i poslao ga u svlačionicu! Kad je izlazio, pokušao se pravdati menadžeru Manciniju, koji ga nije htio ni pogledati i samo mu je rukom odmahnuo da mu se makne s očiju i Balotelli je u pratnji policajca otišao u tunel. Potom je u bijesu razbio vrata svlačionice...

– Mario nije zaslužio drugi žuti karton. Nemam problem s njim, mlad je i bio je vrlo razočaran nakon isključenja – branio je Mancini huligansko ponašanje svog igrača.

– City ima najbolju momčad u ligi, ali mi smo odigrali dobru utakmicu i bili smo barem ravnopravni – rekao je Dalglish.

City nakon 13 kola i dalje je jedina neporažena momčad, imaju tek dva remija uz 11 pobjeda. 

Engleska, tablica nakon 13. kola: ManCity 35, ManUtd 30, Tottenham 28 (-1)...

U 15. kolu francuskog prvenstva Lovren je igrao za Lyon 90 minuta na gostovanju kod Auxerrea gdje su pobijedili 3:0.

 

Pogledajte na vecernji.hr