NAPADAČKI AS

Dinamovo novo pojačanje zbog kluba ne ide igrati za Australiju: "Pozitivno je dosadan"

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Rovinj: GNK Dinamo u sklopu priprema odigrao prijateljsku utakmicu s NK Olimpija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Rovinj: Prijateljska utakmica, GNK Dinamo - NK Domžale
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Početak priprema nogometaša GNK Dinamo na stadionu Maksimir
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dinamo pobijedio West Ham sjajnim golom Oršića i osigurao drugi krug Europske lige
21.01.2022.
u 20:55
– Dinamo je dobro trgovao i Jurić će se nazabijati golova u modrom dresu. Stalno napada protivničke stopere.
Pogledaj originalni članak

Dinamo je ovog ljeta doveo dva igrača iz Šibenika, mladog Marka Bulata za srednji red i napadača Denija Jurića. I obojica bi mogla biti veliki dobitak već sada, a pogotovu u budućnosti.

Dok je Bulatu tek 20 godina, Juriću su 24 i tek treba ući i najbolje igračke godine. A na jako je dobrom putu.

Doduše, ta uzlazna putanja zaustavljena je ozljedom, stradao mu je gležanj krajem rujna u Koprivnici, odvezen je s travnjaka i do ovih priprema plavih više nije igrao. Velika šteta jer počeo je igrati, dobivati prilike kod tadašnjeg trenera Damira Krznara.

Moćan je igrač

– Baš mi je krivo zbog Jurićeve ozljede, dečko se sjajno uklopio, kliknuo je s momčadi, počeo odlično hvatati konce naše igre – rekao nam je tada Krznar.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Rovinj: Prijateljska utakmica, GNK Dinamo - NK Domžale

Njegove dotadašnje dobre partije hvalio je i njegov bivši trener u Šibeniku, danas strateg Gorice Krunoslav Rendulić.

– Denija nisam poznavao dok nisam došao u Šibenik, ali odmah se vidjelo da je kvalitetan igrač. Veliki je radnik i jako puno radi za momčad. Možda treba malo više mirnoće u završnici, uvijek traži udarac, a nekada bi trebao i gađati. Imao je već u Dinamu situaciju protiv Osijeka kada je odmah pucao, a koji put treba i pričekati. No fizički je moćan, vrlo brz, dobar u presingu i skok-igri – rekao nam je Rendulić i zaključio:

– Dinamo je dobro trgovao i Jurić će se nazabijati golova u modrom dresu. Pozitivno je dosadan, stalno napada protivničke stopere.

Doista bi moglo biti tako, Jurić je na priprema u Rovinju odlično krenuo, ne samo dobrom igrom nego i pogocima. Prvo je protiv Olimpije bio strijelac i asistent, a onda je dodao još dva pogotka protiv Domžala i s ta tri pogotka je najbolji strijelac plavih na pripremama koje u Rovinju završavaju u subotu.

– Lijep je osjećaj ponovno zabijati i asistirati nakon duljeg vremena. Ti golovi mi puno znače za samopouzdanje, pogotovu nakon ozljede, bio sam malo u glavi "pao" zbog te stanke – kazao je Jurić za klupsku stranicu.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Početak priprema nogometaša GNK Dinamo na stadionu Maksimir

Nije mu bilo lako boraviti tri mjeseca izvan travnjaka, a stalno se družiti s liječnicima i fizioterapeutima po neprestanim terapijama, no očito je sve izdržao i sad se vraća na pravi način.

Izdržao je i dosta trnovit nogometni put, s 11 godina došao je iz Australije, bio je u Sesvetama, Prigorju, drugoj momčadi Hajduka, Solinu, slovenskom Triglavu, pa Rudešu i onda se dokazao u Šibeniku iz kojeg je stigao u Dinamo za milijun eura.

Jurić je dobro igrao za drugu momčad Hajduka, u 20-ak utakmica postigao je 15 pogodaka, ali na Poljudu su procijenili da nije "roba" za prvu momčad. No Jurić se ni na koga ne ljuti, ima dosta optimističan stav, ne gleda predaleko u budućnost.

Sličan put imao mu je i brat Tomi, i on je bio u Sesvetama kao i Deni, a sada je ponovno u Australiji, 30-godišnji centarfor ima 41 nastup za Australiju. A konkurencija bi mu lako mogao postati mlađi brat, na širem je popisu australske reprezentacije. No bilo je zanimanja i naše vrste, svojevremeno je Deni razgovarao s oba izbornika, Zlatkom Dalićem i Grahamom Arnoldom.

– Obojica su mi rekla da idem tamo kamo me vodi srce – rekao je za australske medije Jurić.

Igrao je za U-19 našu reprezentaciju, ali i za U-23 reprezentaciju Australije. I sad je dobio poziv iz A-vrste Australije, ali na to okupljanje neće ići, no možda s Australijom, bude li sjajan u Dinamu, ode na Svjetsko prvenstvo.

Dalić ili Arnold?

– Situacija s koronom je dolje malo zeznuta tako da moram razmisliti kako ću i što ću. Sad je u siječnju okupljanje australske vrste, ali nama ovdje počinje prvenstvo i to ne bih želio preskočiti. A za Svjetsko prvenstvo ćemo vidjeti, to je u planu, ali sad treba dobro raditi i igrati pa ćemo vidjeti što vrijeme nosi – kazao je Deni Jurić koji je očito jako zagrizao u borbi za svoju poziciju u prvih 11 Dinama. Uostalom, samo tako se, igrama u Dinamu, i može nametnuti izborniku, bilo Arnoldu ili Daliću.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dinamo pobijedio West Ham sjajnim golom Oršića i osigurao drugi krug Europske lige

Prvo se mora nametnuti Željku Kopiću u jakoj konkurenciji u kojoj su Bruno Petković, Mislav Oršić i Komnen Andrić, sve odlični napadači.

Na ruku mu ide što Kopić voli igrati s dva napadača pa će biti i više prilika za sve njih. Takav sustav odgovara i Juriću, lakše mu je kad nije sam u vrhu napada, pogotovu u defenzivnim zadaćama kada špica sama mora smetati i napadati suparničke stopere, a i u napadačkim akcijama lakše je protiv suparnika.

>>> Legenda Hajduka o izboru za najboljeg unazad 50 godina

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.