Guardiola odmara igrače za Real

Eduardo opet na klupi, kao i ozlijeđeni Srna

Foto: AFP
Eduardo opet na klupi, kao i ozlijeđeni Srna
12.04.2011.
u 09:42
Kada bi Šahtar nadoknadio minus od četiri gola, postao bi tek četvrti klub u europskoj povijesti kojem je to uspjelo. Srna je ozlijeđen, ali postoje šanse da zaigra
Pogledaj originalni članak

Večerašnja utakmica Šahtara i Barcelone bit će samo formalnost. Čuda se u nogometu događaju, ali ne i kad je s druge strane Barcelona. Svjestan je toga i kapetan ukrajinske momčadi, naš Darijo Srna, koji zbog ozljede mišića ima male šanse da zaigra u večerašnjoj utakmici.

– Svjesni smo da ne možemo proći dalje, no moramo igrati za čast kluba, nas igrača, navijača – kaže Srna.

Iza Šahtara je težak tjedan, nakon potopa u Barceloni (1:5), izgubili su i prvenstvenu utakmicu protiv Obolona (0:1). Bio je to prvi domaći poraz Šahtara nakon više od tri godine.

– Igrali smo bez nekoliko igrača, no svejedno je to bila sramota za nas. Zato sada protiv Barcelone moramo pokazati karakter – zaključio je kapetan Šahtara.

Iako je posljednju prvenstvenu utakmicu odigrao svih 90 minuta, Eduardo da Silva današnji će susret opet započeti s klupe.

– Frustriran sam zbog brojnih ozljeda mojih defenzivnih igrača. Iako se još nije oporavio, možda ću morati koristiti i Srnu – najavio je Mircea Lucescu.

Trener Barcelone Josep Guardiola shvaća da je sve gotovo, pa će odmoriti Mascherana, Alvesa, Pedra i Valdesa, a zbog žutih kartona neće biti Inieste.

Na jučerašnjoj konferenciji trener Barce više je govorio o subotnjem susretu s Realom nego o Ukrajincima:

– Svaki dan govorim igračima da ne smiju razmišljati da je u Madridu najvažnije ne izgubiti. Moramo igrati na pobjedu, moramo dominirati protiv Reala.

Guardiola protiv Šahtara ipak neće ništa prepustiti slučaju, pa će u početnih 11 zaigrati Messi, Villa i Xavi.

Zanimljivo, kada bi Šahtar napravio čudo, postao bi tek četvrti klub u povijesti europskih natjecanja koji je preokrenuo minus od četiri gola iz prve utakmice. Narančasto-crni nisu izgubili posljednjih 12 europskih utakmica na svom travnjaku.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
10:59 12.04.2011.

Ma Silivi bi bilo nabolje da se iz arsenala vratio doma u dinamo. dobro nebi imao primanja kao vani ali da bi dobio dosta para to bi sigurno , bio bi zvjezda , pomogao dinamu u europi , i svi bi bili zadovoljni... , ovak se naši dečki pate bez razloga... , On pa Niko.... !!!!