NAKON 20 GODINA

FOTO Goran sa znamenitog mjesta objavio emotivnu poruku, javili se Dodig i drugi

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: BEN SOLOMON/PA Images/PIXSELL
Wimbledon 2021 - Day Eleven - The All England Lawn Tennis and Croquet Club
Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Australian Open
Foto: gtres/Gtres/PIXSELL
NOVAK DJOKOVIC ENTRENANDO EN LAS PISTAS DE HIERBA EN MALLORCA
10.07.2021.
u 12:25
Dva desetljeća nakon što je on u suzama podigao pehar nakon mukotrpnog finala, isto imaju priliku učiniti njegov učenik, ali i sunarodnjaci
Pogledaj originalni članak

Hrvatski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić su u finalu Wimbledona na ponos cijele nacije. Za trofej će se boriti danas u popodnevnim satima. Uz to, srpski teniski as i prvi reket svijeta, Novak Đoković, je u finalu Wimbledona u pojedinačnoj konkurenciji pod teniskom palicom našega legendarnog Gorana Ivaniševića. 

Radost, veselje. 'Dvije ovako male zemlje imaju tri broja jedan. Ljudi, jesmo li mi toga svjesni?', poručio je neki dan Đoković kada je 'upao' našim dečkima na presicu. 

Sjajna teniska suradnja srpskih i hrvatskih stručnjaka ključna je i u Đokovićevom plasmanu jer ga je do finala budno pratio i vodio naš osvajač Wimbledona u pojedinačnoj muškoj konkurenciji - Goran Ivanišević. Dva desetljeća nakon što je on u suzama podigao pehar nakon mukotrpnog finala, isto imaju priliku učiniti njegov učenik, ali i sunarodnjaci. Kao da povratak na travu u jubilarnoj, a opet teškoj, korona godini nije bio dovoljno emotivan, još su samo koračić dalje toliko veliki uspjesi. 

Foto: gtres/Gtres/PIXSELL
NOVAK DJOKOVIC ENTRENANDO EN LAS PISTAS DE HIERBA EN MALLORCA

Baš je u petak bila ta famozna 20. obljetnica Goranovog osvajanja ovog elitnog turnira na, kako kaže, njemu najdražoj podlozi. U finalu su se susreli Goran i na drugoj strani Patrick Rafter, a nakon velike drame velebni pad na koljena i suze u očima našeg slavnog tenisača koji je na taj svoj podvig čekao cijelo desetljeće.  U tom je trenutku počelo slavlje u cijeloj Hrvatskoj, Split je 'gorio' od sirena, kolona automobila, baklji, pjesme. Nakon 3 sata i jedne minute grickanja noktiju, psovanja, čupanja kose bilo je jasno: Hrvat, Goran Ivanišević, pobjednik je Wimbledona!  Goran je izdržao sve, postao prvi igrač u povijesti Grand Slam turnira koji je do kraja otišao s pozivnicom. Prije dodjele pehara iz ruku vojvode od Kenta Goran je odletio u zagrljaj onima koji su stalno bili uz njega, ocu, treneru i ostalima s njegove "klupe". 

Svega toga prisjetio se i sam emotivnom objavom na Instagramu uz širok osmijeh:

- Dvadeset godina kasnije, još uvijek imam osjećaj kao da je bilo jučer. Privilegiran sam što još  uvijek mogu biti dio ovog jedinstvenog turnira. Veliko hvala svima vama na podršci i ljubavi kroz sve ove godine - stoji u objavi,  a u komentarima su se javili mnogi kolege tenisači.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Bani
Bani
18:03 10.07.2021.

Noletov potrcko...

SA
samalese
14:10 10.07.2021.

Narodni heroj, što bi Izet reko: Svevišnji !!! J...vjetar !!!

CO
Cobra_
12:47 10.07.2021.

Učenik je nekoliko svjetlosnih milijuna milja iznad učitelja.