EDUARDOV DOKTOR U ponedjeljak je točno godinu dana od stravične ozljede hrvatskog napadača, a liječnik koji ga je primio kaže kako je amputacija bila vrlo blizu

Godina od ozljede Dudua: Strahovali od amputacije

22.02.2009.
u 16:27
Pogledaj originalni članak

Drama koju je prošao Eduardo da Silva prije točno godinu dana, 23. veljače 2008. godine, proživljavala se u bolnici u Birminghamu. Khalid Baloch bio je na dužnosti kada je vozilom hitne pomoći dovezen naš reprezentativac.

- Kost mu je probila kožu. Bilo je strašno, izgledalo je užasno. U prvom trenutku pomislio sam da moramo amputirati nogu. To je u prvom trenutku izgledalo kao jedino rješenje. Morali smo reagirati brzo. Znali smo da je jako ozbiljno, možda najozbiljnija i najstrašnija ozljeda koju sam vidio u svojoj karijeri - rekao je doktor Baloch.

Operacija spašavanja Eduardove noge u sali je trajala četiri sata.
- Profesor Porter bio je sa mnom u bolnici i javljeno mi je da dolazi nogometaš Arsenala s prijelomom gležnja. Odmah smo osposobili operacijsku salu i krenuli u spašavanje noge. Fiksirali smo mu nogu i to mu je vjerojatno spasilo karijeru.

- Da se kojim slučajem Eduardo ovako ozlijedio nekoliko godina prije, sigurno više ne bi igrao nogomet - rekao je Baloch.

Nekoliko dana nakon operacije liječnici su smatrali da će Eduardu biti potrebno minimalno 12 mjeseci da bi uopće počeo trčkarati. A nakon tih godinu dana naš je Eduardo već igrao i za reprezentaciju i za prvu momčad Arsenala te zabio prve golove tom svojom ljevicom.

- To je nevjerojatno. Prosječnoj osobi trebalo bi otprilike dvije godine da se vrati nogometu. Ovakav povratak uistinu je nevjerojatan - govorio je Khalid Baloch.

Pogledajte na vecernji.hr