DAVISOV KUP

Ivan Ljubičić za Večernji list analizira dvoboj Hrvatska - Čile

06.03.2009.
u 08:30
Pogledaj originalni članak

Mario Ančić i Nicolas Massu otvorit će današnji susret 1. kola Svjetske skupine Davisova kupa Hrvatske i Čilea (14 sati). Nakon njih na teren će Marin Čilić i Paul Capdeville.

Imamo potencijal
Ivan Ljubičić, junak Davisova kupa i najzaslužniji što je Hrvatska 2005. osvojila naslov, neće moći pratiti dvoboj s Čileom, s obzirom na to da sa suprugom Aidom i sinom Leonardom danas putuje u SAD gdje će sljedeći tjedan nastupiti na ATP turniru u Indian Wellsu. Ipak, Ljubo će događaje u Poreču pratiti na internetu, pa je pristao samo za Večernji list analizirati susrete tog dvoboja.

– Svima je jasno da naši igrači, budu li igrali kako znaju, ne mogu izgubiti taj susret. Ove godine imamo potencijal za velike stvari, a dvoboj s Čileom samo je uvod u ono što dolazi – smatra Ljubo i okreće se današnjim susretima.

Prvi je na redu susret Ančića i Massua.

Ančić mora napadati
– Marija u susretu s Massuom čeka težak zadatak, iako uspjeh ne bi smio biti upitan. Bitno je za njega da drži svoj servis, da igra agresivno. Mora napadati njegov drugi servis, koji je bitno slabiji od prvog. Mora biti oprezan, ne smije si dopustiti defenzivu. Jer će u tom slučaju Massu početi izmicati na forhend i pucati bombe, mogao bi se razigrati, a tada je jako opasan. Za razliku od Capdevillea, Massu je iskusan u takvim situacijama i može ih pretvoriti u uspjeh. Nije tek tako osvojio zlato u Ateni – kaže Ivan i okreće se srazu Čilića i Capdevillea.

– Marin igra odlično, za klasu je bolji i dominira u svim segmentima igre u odnosu na Capdevillea, za kojeg ne vidim način kako bi mu mogao parirati. To je Čiliću idealna prilika za prvu “živu” pobjedu u Davisovu kupu. Krene li Marinu lošije na početku meča, u svakom trenutku može se vratiti i odlučiti susret u svoju korist – zaključio je Ljubo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr