ALPSKO SKIJANJE

Ivica, Nika i Ana U Innerkremsu po nove FIS bodove

20.03.2003.
u 00:00
Staze su vrlo tvrde i odlično pripremljene - kaže Slaviša Weiner, trener Nike Fleiss
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Ovogodišnje prvenstvo Hrvatske održat će se od četvrtka do subote u austrijskom skijalištu Innerkremsu. Uostalom, hrvatsko prvenstvo i lani je održano u tome austrijskome mjestu.

- Da, ali su lani bili puno lošiji uvjeti. Temperatura se noću nije spuštala ispod nule i staze su bile prilično mekane. Sada je situacija puno, puno bolja. Temperature su tijekom noći i do minus osam i staze su vrlo tvrde i odlično pripremljene - rekao je Slaviša Weiner, trener Nike Fleiss.

Janica Kostelić neće nastupiti jer je operirana, ali će zato nastupiti Ivica Kostelić.

- Ivica će nastupiti u sve tri discipline. Dakle, vozit će superveleslalom, veleslalom i slalom. Tko će mu biti suparnici na Otvorenom prvenstvu Hrvatske teško je reći jer ćemo prijave primati do posljednjeg trenutka. Naslov prvaka Hrvatske nije upitan, jedino ne završi li utrku - istaknuo je Ozren M?ller, glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza.

Dolazak u Innerkrems potvrdio je i Japanac Sasaki, čovjek koji je u Wengenu osvojio sjajno drugo mjesto u slalomu za Svjetski kup. Sasaki će sigurno biti velika atrakcija na prvenstvu Hrvatske. Staza mu nije nepoznata jer je ondje već puno puta trenirao.

- Sigurno će doći i ponajbolji slovenski skijaši i skijašice. U ženskoj konkurenciji imamo potvrdu dolaska Christine Sponring koja vozi sve discipline. Ove sezone nije bila nijednom na postolju Svjetskog kupa, ali je postigla nekoliko zapaženih rezultata - istaknuo je M?ller.

Zanimljivo će biti nadmetanje Nike Fleiss i Ane Jelušić za naslov prvakinje Hrvatske u slalomu i veleslalomu.

- Realno, Ana je trenutačno u prednosti. S Nikom sam posljednjih pet dana ovdje trenirao i nakon petog dana požalila se da je jako bili glava. Ja sam uvijek veliki optimist, ali Ana je sada bliža pobjedama negoli Nika. No, treba pričekati utrke - istaknuo je Slaviša Weiner. U bazi Hrvatskog skijaškog saveza u Innerkremsu bit će ovih dana ipak puno opuštenije negoli na utrkama Svjetskog kupa.

- Bit će ovdje svi osim Janice. Završetak je sezone i bit će sigurno puno tema za raspravljanje.

Nakon prvenstva velik dio naše reprezentacije ostaje ovdje do 6. travnja, jer u planu imamo još nekoliko FIS utrka.

Uostalom, i ove utrke za prvenstvo Hrvatske bit će dobra prilika za poboljšanje bodovnog salda naših skijaša, posebice u superveleslalomu - istaknuo je Slaviša Weiner.

D. Mrvec

Pogledajte na vecernji.hr