ALPSKO SKIJANJE

Ivici pogreška odnijela pobjedu

06.12.2001.
u 00:00
IVICA KOSTELIĆ OSVOJIO DRUGO MJESTO NA JAKOM FIS VELESLALOMU U ITALIJI, NIKA FLEISS SEDMA U AUSTRIJI
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Ivica Kostelić, pripremajući se za nedjeljni veleslalom Svjetskoga kupa u francuskom Val d"Isereu, osvojio je drugo mjesto na FIS veleslalomu u talijanskom Allegheu. Bolji od njega (2:04.32) bio je talijanski reprezentativac Gufler (2:03.80), a kako je javio Ante Kostelić iz Alleghea, Ivici je pobjedu odnijela velika pogreška u prvoj vožnji:

- Prevelika da bi je Ivica nadoknadio, pa je pobjeda otišla... Nije važno, Ivica je i dalje u dobroj formi - javlja nam njegov otac.

Dok je Ivica Kostelić vozio u Allegheu, Nika Fleiss osvojila je sedmo mjesto na FIS slalomu u austrijskom Hochgurglu. Sa startnim brojem jedan - koji zbog novog snijega baš i nije bio prednost - naša je skijašica s vremenom 1:29.59 zaostala nešto manje od dvije sekunde za pobjednicom, Austrijankom s novozelandskom putovnicom Claudijom Riegler (1:27.73), četverostrukom pobjednicom slaloma za Svjetski kup.

Ana Jelušić sa startnim brojem 105 doskijala je do 40. mjesta (1:34.34), što svakako nije rezultat koji će pamtiti.

- Nika je puno bolje skijala na treninzima, nismo baš iskoristili priliku, jer već dva dana treniramo upravo na toj stazi. U četvrtak će utrka biti još jača, dolaze najbolje Austrijanke, Sponring, Egger... - javio je Slaviša Weiner, trener Nike Fleiss.

D. Figenwald

Pogledajte na vecernji.hr