PROGNOZE

Ivici zlato i bronca u Vancouveru

Foto: AFP
Ivici zlato i bronca u Vancouveru
05.02.2010.
u 18:37
Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić na sljedećim će Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru osvojiti zlato i broncu. Tako barem predviđa Sports Illustrated.
Pogledaj originalni članak

Najpoznatiji američki sportski tjednik tradicionalno uoči Olimpijskih igara predviđa osvajače medalja u svim sportovima i disciplinama, a isto je učinio i ovaj put, uoči Igara koje počinju 12. veljače u Kanadi.

Hrvatska će, tako, prema prognozi SI-ja osvojiti dva odličja, a oba će joj donijeti Ivica Kostelić. Zagrepčanin bi najbolji trebao biti u kombinaciji, a društvo na postolju bi mu pravili srebrni Austrijanac Benjamin Raich i brončani Amerikanac Bode Miller.

Drugu će medalju, predviđa SI, Kostelić osvojiti u svojoj najjačoj disciplini, slalomu. Osvojit će treće mjesto, iza Francuza Juliena Lizerouxa i Austrijanca Reinfrieda Herbsta. Kad bi se prognoza ostvarila, naš bi skijaš nakon Vancouvera imao komplet olimpijskih medalja, budući da je u Torinu 2006. osvojio srebro u kombinaciji.

Nijednoga drugog hrvatskog sportaša SI ne vidi među medaljašima, ni naše preostale predstavnike u alpskom skijanju, ni stjegonošu Jakova Faka u biatlonu.

Dodajmo da će prema ovoj prognozi najboljoj skijašici današnjice Lindsey Vonn pripasti zlata u spustu i superveleslalomu, dok će hokejaški turnir osvojiti domaća reprezentacija Kanade. U finalu će svladati Rusiju, a bronca će otići oko vrata Česima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AD
adolf2
20:08 05.02.2010.

nema sumnje da je ivica vrhunski, nažalost, za razliku od janice nema toliku snagu volje, nego na njegove rezultate utjeća vrlo česti PMS...