NIKOLA TVRDI

Kalinić: U Italiji bih zabijao 15 do 20 pogodaka po sezoni

07.01.2009.
u 13:02
Pogledaj originalni članak

Mladi napadač Hajduka Nikola Kalinić u razgovoru za talijanski internetski portal Calciomercato.com izjavio je da bi prelazak u talijansku Seriju A ili španjolsku Primeru najviše volio.

Nogometni klubovi iz svih zemalja “petice” zanimaju se za usluge 20-godišnjeg Splićanina, pišu Talijani perom svog splitskog dopisnika.

- Najradije bih u Španjolsku ili Italiju. Znam da Hajduk traži od osam do deset milijuna eura za mene, tako da sve ovisi o kvaliteti ponuda koje budu dolazile – rekao je Kalinić potvrdivši da je moguće da će Poljud napustiti već ovog mjeseca. - Radim naporno za nastavak sezone: bilo u Hajduku, bilo u inozemstvu. Što god se dogodilo, želim to dočekati spreman.

U prvom redu favorita za vaš angažman jesu talijanski klubovi Napoli i Palermo, odnosno Španjolska Valencija. Gdje biste najradije?

- Sve su to uzbudljivi i prestižni klubovi. U Napoliju je trener Reja, koji govori slovenski, tako da bih lakše podnio jezično pitanje. Palermo je također odličan klub, a da ne spominjem Valenciju. Igrati u Primeri bilo bi fantastično. Opet, sve će na kraju ovisti od traženjima predsjednika Hajduka Peroša.

- Ne mislim da bi mi u Seriji A bilo teško. Igrao sam s Hajdukom prošle godine protiv Sampdorije u Uefinu kupu, te prijateljski dvoboj s Napolijem. Dokazao sam si da se mogu nositi s talijanskim braničima. Štoviše, mislim da bih po sezoni u Seriji A mogao zabijati 15-20 pogodaka.

Mislite da biste bili dobri poput Del Piera ili Ibrahimovića?

- Naravno da ne, oni su nedodirljivi. Pravi uzori. Jednog bih dana volio upoznati Zlatana. Već su me zbog poteza u igri uspoređivali s njim, što me čini izrazito ponosnim.

Vaš je najveći uzor ipak Davor Šuker...

- Kad sam bio dijete, soba mi je bila sva u njegovim posterima. Znao je zabijati pogotke s neviđenom lakoćom. Bio je čudesan. Zaljubio sam se u njega tijekom Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine.

- Reprezentacija? Moram biti strpljiv i čekati svoju priliku. Ipak, nadam se da ću biti dio skupine koja će putovati na Svjetsko prvenstvo 2010. godine. To mi je san.

Kakvi su vaši planovi za budućnost?

- Jednog bih dana volio igrati u Interu ili Milanu. Kad ih gledam u Ligi prvaka, prepoznajem uvjerenje njihovih igrača da su sposobni pobijediti bilo koga. Taj bih osjećaj i ja jednog dana volio imati – završio je Kalinić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr