ZDRAVKO U ELEMENTU Žestoke reakcije modrih dan nakon derbija

Mamić: Neka derbije sude međunarodni suci

23.02.2009.
u 14:14
Pogledaj originalni članak

Veliki ekran s detaljima utakmice Hajduk - Dinamo, ispred njega tri ključna čovjeka Dinama, Zdravko i Zoran Mamić te Marijan Vlak. Dan poslije poraza nije ugodan ni lagan, pogotovo ne jer je smijenio plave s prvog mjesta nakon tri i pol godine. No, spomenuti ekran poslužio je da bi se pokazali svi sporni detalji, komentirao ih je Zdravko Mamić.

- U Splitu je bila antipropaganda organizacije, atmosfere, nogometa i suđenja. Lopta se od papira nije vidjela, mi nismo bili upoznati s tim scenarijem, da nije bilo bure ne bi se ni igralo. U Europi se sigurno ne bi igralo. Što su to naši navijači napravili u Udinama, i za to ih osuđujem, a da se već deset godina to isto ne radi na Poljudu - govorio je Zdravko Mamić.

Potom su on i Zoran pobrojali i prikazali sve sporne detalje od kojih je najgori onaj iz 15. sekunde kada je Jurica Buljat startao na Mandžukića.

- To je gori start negoli Taylora na Eduardu, samo što Mandžukiću srećom nije pukla noga. Pa start Andrića na Kovaču, a već je imao žuti, u 14. minuti Hajduk je trebao imati dva igrača manje. U 40. opet Buljat prvi vuče Lovrena, a žuti karton dobiva naš igrač. zbog toga je kasnije morao iz igre. I onda Bebek dosudi jedanaesterac koji nitko nije vidio - rekao je Zdravko i u međuvremenu mu se omakla psovka na račun HTV-ova komentatora utakmice Ivice Blažička.

Izvršni dopredsjednik kluba tražit će da Bebek doživotno više ne sudi utakmice Dinama.

- Tražit ćemo i da ubuduće derbije sude strani suci, barem dok se ne vrati povjerenje u naše suce. Jer, ako najbolji sudac kojeg su svi htjeli sudi ovako, kako će netko drugi suditi? Gdje je normalno da čovjek sebi uzme za pravo odlučiti ovakvu utakmicu koju javnost čeka mjesecima. On je vodio Splićane prema pobjedi. Nije fer, nije fer - sipao je prvi čovjek kluba.

Doduše, nije baš poštedio ni svoju momčad, iako smo očekivali više kritike prema igračima i treneru.

- Žalostan sam što zbog igre koju smo pokazali.

Je li status trenera Vlaka u opasnosti?

- Bespredmetno je dovoditi trenera u pitanje nakon jedne utakmice koju je vodio nakon priprema. No, nismo igrali dobro i Vlak treba pronaći odgovore na pitanje zašto je to tako. Bilo je loše, ali tek je prva utakmica.

Zdravko Mamić posredno je ukazao i na kampanju protiv Dinama.

- Nisam ni slijep ni bedast, ako se Andrića pomiluje od kazne da bi mogao igrati derbi, ako se Juricu Buljata ne kazni, a udari pred kamerama igrača. Sve su to nijanse, ali u nogometu je to jako važno.

I Mamić je, veli, doživio neugodnosti u poljudskoj loži.

- Nogom me pokušao udariti dopredsjednik Mirko Klarić koji je sjedio dva reda iznad mene, srećom su ga spriječili, a ja sam se odmaknuo. To je treći put da sam napadnut u njihovoj loži.

Pogledajte na vecernji.hr