NOGOMET - DERBI

Marić: Volio bih ponoviti "97.

06.04.2002.
u 00:00
DINAMOV KAPETAN SILVIO MARIĆ, KOJI JE UVIJEK VOLIO IGRATI U SPLITU, NAKON TRI GODINE PONOVO PREDVODI "PLAVE" * Hajduk je na Poljudu uvijek favorit, no očekujem da će Dinamo igrati najbolje dosad
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - U Splitu mu je "Sveti Duje" jednom pomaknuo vratnicu, no Torcida ga je dobro zapamtila u proljeće 1997. godine, i njegov pogodak koji je bodove odnio u Maksimir. Poentirao je na sjeverna vrata, stranu najvatrenijih Hajdukovih navijača, te prst stavio na usta.

- Sjećam se tog trenutka, bio sam mlađi i neozbiljniji. Da, i ta je moja izjava da je Sveti Duje pomaknuo vratnicu. Volio bih ponoviti to proljeće "97., uh kako bi dobro bilo doći na Poljud i ponovo pobijediti - izustio je karizmatični Dinamov kapetan Silvio Marić.

Uspomene će uvijek ostati, no sutra je to nova priča.

- Hajduk je nedvojbeno favorit, ima dobru momčad, igra pred svojim vatrenim navijačima... Usto, Hajduk je takav klub da je na Poljudu u prednosti s kim god igrao.

No, nije u Marićevoj prirodi da Dinamo gura u podređeni položaj.

- Ti su derbiji uvijk otvoreni, nerijetko su u tom trenutku igrački slabije momčadi slavile, pa i obrnuto. Za kladioničare su to najteže utakmice. No, očekujem najbolju Dinamovu igru ove sezone.

Kapetan "plavih" očekuje veliku borbu, zna da je i za jedne i za druge to posljednja prilika za lov na Zagreb.

- Ulaskom u finale Kupa napravili smo veliki posao, rasterećeniji idemo u Split. Ta utakmica odlučuje možemo li ostati u utrci za naslovom, stoga ćemo sve učiniti da dođemo do bodova. Odlučivat će, kao i uvijek, nijanse, potez pojedinca. Hajduk ima klasnih pojedinaca, veselim se derbiju.

Danima se apelira na mir na tribinama, posljednih godina bilo je u Splitu "vruće" i opasno.

- Ti dvoboji koje mnogi čekaju cijelu godinu moraju biti festivali nogometa i pravog navijanja. Uvjeren sam da će tako biti sutra, jednostavno mi nogometaši nemamo pravo razmišljati drukčije, pa mi zbog te publike i igramo nogomet. No, ako se nešto i dogodi, tada kazne moraju biti stroge.

Posebno se poklonio svojim navijačima.

- Bad Blue Boysi su ove sezone fantastični, nikad od kad igram u Maksimiru nismo imali tako vjerne navijače. Pozivam ih da u što većem broju dođu u Split, da se čuvaju, izbjegavaju incidente, te da budu u najboljoj navijačkoj formi - zaključio je Silvio Marić.

I. Flak

Pogledajte na vecernji.hr