AUSTRALIAN OPEN

Medvjedev napravio nevjerojatan preokret pa spomenuo Đokovića i dobio zvižduke!

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
26.01.2022.
u 15:19
- U trenucima kad sam zaostajao rekao sam reci "Što bi Novak učinio?" jer on je jedan od najvećih...
Pogledaj originalni članak

Poznati su svi polufinalisti Australian Opena, nakon što je u srijedu drugi tenisač svijeta Rus Daniil Medvjedev, iako je gubio 0:2 u setovima i spasio jednu meč loptu, pobijedio Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea 6:7 (4), 3:6, 7:6 (2), 7:5, 6:4.  

Nakon što su prvom setu obojica po jednog gubili servise u tie-breaku se je bolje snašao Auger-Aliassime. U drugom setu jedinu break loptu iskoristio je Kanađanin u drugom gemu i to ga je dovelo do vodstva 2:0 u setovima.

U trećem setu opet je jedinu break loptu imao Auger-Aliassime, ali Medvjedev se je izvukao, a potom je uvjerljivo dobio tie-break sa 7:2. Kanađanin je u četvrtom setu bio na pragu pobjede, kod vodstva 5:4 na protivnikov servis ispustio je meč loptu, a potom je Rus napravio break i omogućio si da na svom servisu poravna rezultata u setovima. Uspio je iskoristivši četvrtu set loptu.

Foto: Reuters

U drugom gemu petog seta Medvjedev je morao spašavati tri lopte za obrat, da bi u sljedećem gemu oduzeo servis Auger-Aliassimeu. Kanađaninu se ukazala još jedna prilika obrat u osmom gemu, ali Medvjedev se uspio izvući i potom je došao red da servira za meč u desetom gemu. Ni tada mu nije bilo lako, morao je spasiti dvije break lopte, da bi potom iskoristio prvu meč loptu za pobjedu nakon četiri sata i 38 minuta igre.

- U trenucima kad sam zaostajao rekao sam reci "Što bi Novak učinio?" jer on je jedan od najvećih i bori se do posljednjeg poena. Imao sam sreće, bio je težak meč - izjavio je Rus pa zbog spominjanja Đokovića dobio zvižduke, ponovno!

Medvjedev će u polufinalu igrati protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa, koji je u srijedu u četvrtfinalu svladao Talijana Jannika Sinnera sa 6:3, 6:4, 6:2. U drugom polufinalu sastaju se Talijan Matteo Berrettini i Španjolac Rafa Nadal, koji su dan ranije dobili svoje četvrtfinalne mečeve.

Muška polufinala na rasporedu su u petak.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Sand
Sand
15:57 26.01.2022.

Drzava koja ne priznaje prirodni imunitet , NAROD PRIMITIVAN

KI
kimi
16:00 26.01.2022.

Slučaj stanovnika Australije će se uskoro analizirati kao najmasovniji primer Stokholmsiog sindroma.