OSVOJILI PARIZ

Melo: Dodig i ja volimo igrati u Londonu, iako sada odlazimo s malim pritiskom

Foto: Reuters (Ilustracija)
Ivan Dodig i Marcelo Melo
Foto: PA/Pixsell
Marcelo Melo i Ivan Dodig
Foto: Reuters/PIXSELL
Ivan Dodig of Croatia (L) and Marcelo Melo of Brazil pose with their trophy after defeating Bob Bryan and Mike Bryan of the U.S. in their men's doubles final match at the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, France, June 6,
Foto: Reuters/PIXSELL
Ivan Dodig i Marcelo Melo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Ivan Dodig i Marcelo Melo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
04.02.2014.,Dom Sportova,Zagreb - 9.ATP turnir PBZ Zagreb Indoors, mec parova Ivan Dodig i Marcelo Melo - Phillip Marx i Michael Mertinak. Photo:Jurica Galoic/PIXSELL
09.11.2015.
u 08:47
Đoković je u finalu pobijedio Murraya sa 6:2, 6:4 i postao prvi tenisač koji je u sezoni osvojio šest turnira iz kategorije Masters 1000
Pogledaj originalni članak

Ivan Dodig i Marcelo Melo sat i pol tražili su rješenje za igru Kanađanina Vaseka Pospišila i Amerikanca Jacka Socka u finalu Masters 1000 turnira u Parizu. No potom su u šestom gemu trećeg seta oduzeli servis suparnicima i na svoj način, opet preko tzv. super tie-breaka, dobili meč sa 2:6, 6:3, 10:5.

Dodig i Melo zaigrali su u Parizu nakon dvomjesečne odvojenosti (za to je vrijeme Ivan igrao pojedinačne challengere), ali to kao da nije ostavilo traga na njihovoj igri.

Motivirani suparnici

U odlučujućim trenucima bili su bolji od svih svojih suparnika (sva četiri puta u tri seta) i zasluženo osvojili četvrti zajednički naslov, treći ove godine (Acapulco i Roland Garros). Učinak u 2015. im je 30-10 i od ponedjeljka će biti treći na listi kombinacija svijeta.

– Suparnici su u meč ušli vrlo motivirano i u prvom setu doista nismo imali puno prilika. No, nakon što smo im u drugom setu oduzeli servis, meč se okrenuo u našu korist – kazao je Dodig, kojemu je to bio deseti finale u karijeri.

Melo je ovom pobjedom, 16. u nizu, osigurao prvo mjesto u konkurenciji parova na kraju sezone u kojoj je osvojio šest naslova (tri s Dodigom, dva s Klaasenom i jedan s Kubotom). Nakon Zimonjića 2008., on je prvi tenisač koji je, uz braću Bryan, izbio na čelno mjesto ATP liste.

Osjećamo pritisak

Dodig i Melo još su prije osigurali nastup na završnom Mastersu u Londonu (od 15. do 22. studenoga), a za to su se pravo u ovom meču borili Pospišil i Sock. No, nisu uspjeli, nakon njihova poraza u finalu, kao osma kombinacija u London odlaze Indijac Bopanna i Rumunj Mergea.

– Volimo igrati u Londonu i uvijek dobro ondje igramo. Odlazimo možda s malim pritiskom, ali i s puno više samopouzdanja – naglasio je Melo.

Hrvatsko-brazilskoj kombinaciji očito leži Pariz jer su ove godine već jednom slavili u francuskoj metropoli, osvojili su Roland Garros.

U finalu pojedinačne konkurencije Novak Đoković je pobijedio Andyja Murraya sa 6:2, 6:4 i postao prvi tenisač u povijesti koji je u jednoj sezoni osvojio čak šest turnira iz kategorije Masters 1000.

>>Dodig i Melo osvojili naslov u Parizu!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.