DINAMO

Mijatović pravo pojačanje, Jurčević priziva Da Silvu

05.07.2003.
u 00:00
Ode li Ivica Olić, Dinamu će ostati tek trojica izrazitih napadača
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Kratak je put od optimizma do nevjerice, vjerojatno se tako sad osjeća i Nikola Jurčević. Ako je u mjestašcu Charmeyu pronašao kapelicu, ne bi nas čudilo da svako jutro zapali svijeću za ostanak Ivice Olića u modrom dresu. Jer, i u porazu od Xamaxa (0:1) u prvoj pripremnoj utakmici u Švicarskoj Ola je pokazao koliko znači ovom mladom Dinamu. Kao što se vidi iz rezultata, nije bio strijelac, ali svojim zalaganjem i borbenošću davao je ton igri cijele momčadi. Njegovim će odlaskom Jurčevićeva momčad biti ne samo kvalitativno, već i kvantitativno oštećena u vršku napada. Za dva mjesta pred suparničkim vratima borit će se tek Zahora, Mitu i mlađahni Da Silva, tu je i Mešanović, koji je prije nekoliko tjedana bio zauvijek otpisan u Maksimiru.

- Da Silva je bio pomalo rezerviran, tek će sljedeće utakmice otkriti njegove prave mogućnosti - priziva Jurčević u pomoć mladog Brazilca, dok se kroničari prisjećaju da u Dinamu nikad nije igralo manje napadača. Lani, na putu do naslova, Blažević je u svlačionici imao i Mitua i Zahoru, Olića, Balabana, Dragičevića, prije njih i Vladu Petrovića, bio je tu i Silvio Marić, koji je po potrebi znao odigrati i u špici. Problemi, problemi, Jurčeviću nije lako.

Zato, sudeći po utakmici sa Xamaxom, u obrani ne bi trebalo biti tolikih muka. Doduše, ode li Sedloski, nastat će rupa, ali dovođenje Andrea Mijatovića pokazalo se odličnim potezom. Taj dojučerašnji Riječanin sjajno je gospodario u svom šesnaestercu.

- On je već dokazao da je pojačanje, odlično će pokriti odlazak Smoje - zadovoljno će Jurčević, koji ni približno ne može isto misliti o drugoj dvojici prinova Štroku i Lapiću. Prvi je već ozlijeđen, trbušni zid mogao bi ga usporiti u približvanju momčadi, iako na operaciju zasad neće do zime. Lapić, pak, tek mora izboriti mjesto u obrani, Drpić i Cesar su još uvijek ispred.

TOMO NIČOTA

Pogledajte na vecernji.hr