Reakcije

Mourinho: Porazom u Kijevu ispadamo

Foto: Reuters
Mourinho: Porazom u Kijevu ispadamo
21.10.2009.
u 08:06
Nakon razočaravajućeg remija protiv kijevskog Dinama u trećem kolu Lige prvaka (2-2), trener Intera Jose Mourinho priznao je da je puno teže igrati u Europi nego u domaćem natjecanju.
Pogledaj originalni članak

- Domaća liga je jedna stvar, ali Liga prvaka je nešto sasvim drugo. Pogledajte Barcelonu, na primjer. Dominiraju u domaćem prvenstvu, odigrali su vrlo dobro i protiv nas u prvom kolu, ali onda izgube kod kuće od Rubina koji ima itekako dobru momčad. Sada moramo pobijediti u Kijevu, inače će biti jako teško. Ako izgubimo, ispadamo. Ali, optimističan sam - kazao je Mourinho, dodavši:

- Svi znaju da nisam trener koji traži isprike, ali večeras su se moji igrači fizički mučili, nisu bili pravi. Prije svih Samuel Eto'o koji još uvijek nije dobro nakon ozljede, ali je učinio sve da pomogne momčadi.

Guardiola: U nogometu je sve moguće
Prva reakcija Pepa Guardiole nakon šokantnog poraza njegove Barcelone od Rubina iz Kazana (2-1) bila je uobičajena fraza, toliko često korištena u nogometu.

- U nogometu svatko može pobijediti svakoga - rekao je trener europskog prvaka, uz dodatak:

- Nalazimo se u jakoj skupini koju čine četiri prvaka svojih država. Morat ćemo se boriti do kraja za prolazak u drugi krug.

U skupini F Lige prvaka situacija je nakon tri kola posve neočekivana, Barcelona, Dinamo Kijev i Rubin imaju po četiri boda, a milanski Inter bod manje.

- Ako želimo proći dalje, morat ćemo pobijediti Rubin u Rusiji u sljedećem kolu. Imali smo nekoliko dobrih šansi danas, ali nismo imali sreće - kazao je Zlatan Ibrahimović, strijelac jedinog pogotka za Katalonce u utorak na Camp Nouu.

Benitez: Nastavljamo vjerovati    
 
Lošu je sreću Rafael Benitez, trener nogometaša Liverpoola, okrivio za domaći poraz (2-1) od Lyona u trećem kolu Lige prvaka...

- Bila je ovo jako teška utakmica za nas - počeo je španjolski trener čija je momčad upisala i četvrti uzastopni poraz:

- Imali smo tri dobre prilike zabiti drugi gol. Da smo uspjeli, sve bi ispalo drukčije. Imali smo i nesreću sa Stevenom Gerrardom, koji je morao napustiti igru u 25. minuti. Ima problema s preponama. Osjetio je bol i odlučili smo da je pametnije zamijeniti ga negoli izlagati riziku.

- Moramo nastaviti vjerovati. Moramo pobijediti u preostalim trima utakmicama Lige prvaka. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Viđali smo ovakve vrste pritiska i više nego jednom - zaključio je.

Neposredna budućnost također ne ide u prilog Benitezu. U nedjelju njegovu momčad, također na Anfieldu, čeka derbi desetoga premierligaškog kola s Manchester Unitedom. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.