PAO CHELSEA

Mourinho: Slavio sam kao nikad u životu!

Foto: AFP
Mourinho: Slavio sam kao nikad u životu!
17.03.2010.
u 09:19
- Slavio sam i na terenu, no kad sam ušao u svlačionicu, počeo sam slaviti kao nikad u životu – rekao je Jose Mourinho nakon velike pobjede u Londonu.
Pogledaj originalni članak

Inter je na Stamford Bridgeu pobijedio Chelsea 1:0 i ukupnim rezultatom 3:1 izborio plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

- Ovo je sjajan dan za Interovu momčad, za igrače koji se već godinama bore i posrću pri pokušaju proboja u četvrtfinale – izjavio je Portugalac nakon utakmice za Sky Italiju.

- Zaradili smo četvrtfinale bez pomoći sreće i bez defenzivnog nogometa. Također, nismo prošli zato jer suparnik nije bio dobar. Prošli smo zato jer smo kao momčad i kao individualci odigrali savršenu utakmicu. Svi su igrači svoje zadaće odradili briljantno.

- Ova je utakmica odvela Inter u četvrtfinale, u kojem nismo bili već četiri sezone. Pobijedili smo Chelsea, koji je odlična momčad, dva puta. Nema sumnje, dalje je prošla momčad koja je to više zaslužila – rekao je Mourinho podsjećajući još jednom da je Inter u tri protekle sezone ispadao iz Lige prvaka u osmini finala.

Inter je također došao do prve gostujuće pobjede u nokaut-fazi Lige prvaka u 11. pokušaju.

- Dobro poznajem Chelsea i jako sam ga dobro proučio. Znam ovaj stadion, znam atmosferu i navijače. Znao sam da će biti nemoguće uspjeti branjenjem. Zato sam postavio ofenzivnu formaciju – rekao je na pitanje novinara o 4-2-1-3 sustavu igre u kojem je momčad izveo na travnjak.

- Chelsea je vrlo predvidljiva momčad, uvijek igra na jednak način. Teško im je ipak parirati jer takav, identičan način igre, iznimno odgovara Chelseajevim igračima. Ivanović i Žirkov napadu su orijentirani bekovi. Da smo im dopustili da nas napadnu, imali bismo velikih problema. Zato smo mi napali njih, a Ivanović i Žirkov morali su dvaput promisliti prije no što bi krenuli naprijed. Sve u svemu, utakmica se razvijala baš kako smo željeli.

- Jesam li proslavio pobjedu? Kad sam ušao u svlačionicu, totalno sam se oslobodio. Bila je to fantastična pobjeda, dao sam si oduška i proslavio je kao niti jednu prije nje. Slavio sam i uz aut-crtu. Ova je pobjeda potvrda da je Stamford Bridge moj dom. Uvijek pobjeđujem ovdje, bez obzira s kojom momčadi.

- Chelseaju želim sve najbolje u Premiershipu. Želim im da osvoje naslov. Ancelottiju također. Nemam ništa protiv njega. Volio bih da bude prvak. Mrzio bih da ostanem jedini trener koji je bio prvak s Chelseajem.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.