SPREMAN ZA KATAR

Najefikasniji napadač vatrenih pred izazovom sezone: Čekaju ga Modrić i Real!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Bugarska
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Slovenija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Reprezentativac Ante Budimir pozitivan je na koronavirus
19.04.2022.
u 13:30
- Dolazi nam trenutačno najbolja ekipa Španjolske, polufinalist Lige prvaka. Nepotrebno je trošiti riječi jer u svakoj liniji imaju šampione. To je realnost. Ali mi se dobro pripremamo.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski reprezentativni napadač Ante Budimir, koji je u posljednje četiri utakmice za Osasunu zabio četiri gola, u srijedu će igrati protiv lidera prvenstva Real Madrida gdje će pokušati potvrditi golgetersku formu.

Stasiti, 190 centimetara visoki napadač, tresao je mreže Levantea, Betisa,  Alavésa i Valencije.

- To me definitivno čini sretnim i zadovoljnim. Trebalo je vremena, ali znao sam da trebam biti strpljiv i puno raditi, s obzirom na početak sezone i situaciju u kojoj sam bio. A tako je sve i išlo - rekao je 30-godišnji Budimir u razgovoru za Hinu.

Od kraja kolovoza do kraja listopada bio je ozlijeđen, a u prosincu i zaražen koronavirusom, no sada su poteškoće iza njega.

- Nakon što sam ozdravio najbitnije je imati kontinuitet na terenu i minute. Ranije sam već govorio da jednom kada dobijem minute moram biti pravi ispred protivničkog gola. To se događa, te me motivira da i dalje nastavim tako raditi - izjavio je nakon završenog treninga u Pamploni, gradu na sjeveru Španjolske.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Slovenija

U subotu je u Valenciji glavom zabio gol kojim je Osasuna pobijedila 2-1 probivši se na deveto mjesto, a njemu uljepšala Uskrs. No nije to prvi put da Budimir u crno zavija Šišmiše. Prije dvije godine im je igrajući za Mallorcu zabio dva gola.

- Čini se da baš Valenciji puno zabijam, možda je neka slučajnost (smijeh). Ali bila jest teška utakmica. Valencia je prilična tvrda ekipa, igra specifičan nogomet, agresivno, međutim dobro smo odgovorili u takvoj situaciji - rekao je.

- Bili smo i mi jednako agresivni, živi i konkretni, napose u situacijama kada smo mogli biti. Na kraju smo zasluženo uzeli ta tri boda s Mestalle, koji nam daju jednu novu perpektivu uoči zadnjih šest kola - dodao je.

Osasuna se sada bori za mjesto koje vodi u Europu. Ispred nje je Athletic Bilbao s bodom više dok ključnu sedmu poziciju čuva Villarreal, polufinalist Lige prvaka, s prednosti od pet bodova.

- Ovo je sada perspektiva prema gore, prema naprijed. To će nas učiniti boljima, i individualno i kao klub, pa to trebamo iskoristiti. Na taj način trebamo ući u ovih posljednjih šest kola pa vidjeti gdje će nas to dovesti - napominje Budimir.

Podsjeća kako će mjesto u Europi ovisiti i o finalu kupa u kojem se u nedjelju sastaju desetoplasirana Valencia i petoplasirani Betis.

- Ne znamo hoće li to sedmo mjesto biti u igri ili neće. Sedmo mjesto drži Villarreal, kojeg smo pobijedili ove godine dva puta, u gostima (2:1) i doma (1:0), međutim ne trebamo se na te stvari fokusirati nego da u svakoj idućoj utakmici damo maksimum i pobijedimo - rekao je.

Budimir, trenutačno najefikasniji strijelac među svim reprezentativcima Hrvatske, krajem ožujka je bio na okupljanju u Kataru.

- U Dohi je bilo deset dana dobrog, kvalitetnog rada. Bilo je zaista odlično, svidio mi se mentalitet kakvog smo imali bez obzira što smo bili u nekoj, da tako kažem, drugoj atmosferi - izjavio je.

Hrvatska je odigrala 1:1 sa Slovenijom i pobijedila 2:1 Bugarsku u prijateljskim susretima.

- Bile su to dvije zanimljive utakmice u kojima smo nešto novo probali, a sada se trebamo okrenuti prema novim stvarima koje dolaze - rekao je.

Hrvatska će u studenom igrati na Svjetskom prvenstvu u skupini s Belgijom, Marokom i Kanadom.

- Teško mi je sada puno govoriti jer se još nisu počele raditi velike analize. Ali realno je bilo za očekivati da će sve skupine biti teške pa tako i skupina Hrvatske - rekao je Budimir.

- To su zahtjevni protivnici sa svojim karakteristikama. Trebat ćemo se dobro pripremiti, ali fokus će biti na Hrvatskoj, na kvalitetatama koje ima, iskustvu. To će biti primarni cilj - istaknuo je.

Budimir, koji je ove sezone zabio ukupno sedam golova u Španjolskoj, iz lige dobro poznaje belgijskog vratara Thibauta Courtoisa (29) i marokanskog čuvara mreže Yassine Bounoua "Bona" (31). Courtois je s Real Madridom primio 28 golova u 32 utakmice a Bono među vratnicama Seville 19 u 26 susreta, pa se njih dvojica natječu za najboljeg vratara Primere.

- Bono i Courtois spadaju u najbolje vratare španjolske lige, u sam vrh. Kao što su zahtjeve reprezentacije s kojima će igrati Hrvatska, tako u svojim redovima imaju individualce na top razini - rekao je Budimir.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Reprezentativac Ante Budimir pozitivan je na koronavirus

- Obojica su vrhunski ali bit će važno koliko ćemo mi stvoriti prilika jer je onda teško braniti. U utakmici Sevilla-Real bilo je pet golova premda su i jedan i drugi odlični vratari, ali kažem, kada se stvori puno situacija i šansi za zabiti teško je neke stvari braniti. Ali da im je općenito teško zabiti gol, to jest činjenica - dodao je.

Sevilla je u nedjelju izgubila doma 2:3 od Real Madrida, koji je time stekao prednost od 15 bodova u odnosu na nju, Barcelonu i Atlético.

Osasuna, čije ime na baskijskom jeziku znači "snaga", "zdravlje" i "vještina", u srijedu će dočekati ekipu Luke Modrića.

- Dolazi nam trenutačno najbolja ekipa Španjolske, polufinalist Lige prvaka. Nepotrebno je trošiti riječi jer u svakoj liniji imaju šampione. To je realnost. Ali mi se dobro pripremamo, fokusiramo se na sebe, pa ćemo probati biti na svom maksimumu - izjavio je Budimir.

Na stadionu El Sadar očekuje se 23.520 gledatelja.

- Potpora punog stadiona neće izostati. Nastojat ćemo iznivelirati te neke razlike između nas i njih, da bi smo im mogli konkurirati - napomenuo je hrvatski napadač.

>>> Torcida bodrila igrače i na treningu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.