DINAMO

Niki Kranjčaru upitna sezona, a Tomiću i EP

03.03.2004.
u 00:00
Plaća li Dinamo ceh zato što u Maksimiru ne postoji nijedan stalno zaposleni liječnik
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Dok se u Maksimiru pripremaju za zaprešićki Inter, za utakmicu u kojoj se moraju dokazati i igrom, a ne samo rezultatom, dok s prvom momčadi ponovo treniraju i Mikić i Mitu, dvojica nogometnih dragulja bore se sa zdravljem.

Malotko se sjeća da je početkom sezone Ante Tomić bio standardni član udarne momčadi, jedan od najboljih Jurčevićevih jurišnika. Ozljeda gležnja prvo je bila proglašena kratkotrajnom, pa zatim tek nešto dužom, da bi Tomić sad već brojio više od tri mjeseca izvan travnjaka. Već se dobrano priviknuo na "civilku", štake i gips, dane bez nogometa. Tek za dva tjedna, prema dostupnim informacijama, mogao bi mladi Ante početi trčkarati, zatim nakon nekoliko tjedana početi vježbati s loptom, a zaigrati - tko zna kad? Ne zaboravimo, za nešto više od dva mjeseca mlada reprezentacija, čiji je on neizostavni član, igrat će na europskom prvenstvu. Izbornik Martin Novoselac priznaje zabrinutost.

- Prema informacijama koje imam, Tomićevo zdravlje nije obećavajuće. Ne bude li zdrav neću ga zvati. No, možda će sve uoči samog prvenstva izgledati ljepše - odlučan je Novoselac.

I drugi dragulj, Niko Kranjčar, muči se s neugodnom ozljedom, kod njega su u pitanju prepone. Nakon utakmice sa Zagrebom ozljeda se vratila i u Maksimiru su sad svi dodatno oprezni. Jesu li u pitanju dani, tjedni ili mjeseci do Nikina povratka na travnjak?

- Mjeseci ne bi trebali biti, ostalo ćemo vidjeti - neodređeni su u maksimirskoj liječničkoj službi. Hm, ako su i tjedni u pitanju, opet nije optimistično. Jer do svršetka sezone i nema toliko mnogo tjedana.

Plaća li Dinamo danak vlastite liječničke službe? Ne, nitko ne sumnja u njezinu stručnost, liječnici Šojat, Čepulić i Janković - tu su i trojica fizioterapeuta na čelu s Čačkovićem - stručnajci su svjetskoga glasa i trude se koliko mogu.

Ali, niti jedan od njih nije profesionalno zaposlen u Maksimiru. A klub Dinamove veličine morao bi imati stalnog liječnika, pod čijom bi paskom igrači bili 24 sata na dan. Možda tada lakše ozljede ne bi postajale dugotrajne.

Tomo NIČOTA

Pogledajte na vecernji.hr