PREDLOŽITE

Pitamo vas: Tko je najbolje rješenje za poziciju lijevog beka u reprezentaciji?

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Danijel Pranjić i Robert Kovač
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Vedran Ćorluka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Šime Vrsaljko
22.05.2014.
u 12:06
Kako ni Pranjiću to nije prirodna pozicija, jer ipak je lijevi vezni, nameće se pitanje tko još u reprezentaciji može igrati poziciju lijevog beka.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski izbornik Niko Kovač, nakon što je za Svjetsko prvenstvo u Brazilu otpao Ivan Strinić, ostao je na samo jednom pravom lijevom beku, Danijelu Pranjiću.

A kako ni Pranji to nije prirodna pozicija, jer ipak je lijevi vezni, nameće se pitanje tko još u reprezentaciji može igrati tu poziciju.

Kovač očito nije računao na ozljedu Strinića, jer onda bi gotovo sigurno na popisu od 30 igrača bio i Hrvoje Milić, iza kojeg je odlična sezona u Rostovu, ali izbornik ga ne može naknadno pozvati.

A kad nema Strinića i Milića, kao potencijalne zamjene za Pranjića nameću se  Vedran Ćorluka i Šime Vrsaljko. Svi još pamtimo fantastičan Vedranov nastup iz 2011. u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2012 protiv Turske kada je upravo na poziciji lijevog beka briljirao.

Vrsaljko nema toliko iskustva u igranju na lijevoj strani, ali uz Pranjića i Ćorluku nameće se kao jedno od rješenja.

>> Novi problemi za Kovača: Strinić otpao za SP u Brazilu!
>> Izbornik može provjeriti kako sam igrao, nadao sam se njegovu pozivu...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

RI
Rizlman
18:49 22.05.2014.

Pa mislim da bi Strinić, koji je inače jedva prosječan nogometaš bio bolji od svih ovih čak i s rupturom mišića. Mislio sam da na svjetskom prvenstvu možemo nešto napraviti iako nemamo vratara još od Ladića, ali sad nemamo ni lijevog beka, a to je u vrhunskom nogometu ipak nenadoknadiv zaostatak. Uglavnom, sama pomisao na micanje Čorluke s pozicije desnog stopera je idiotska. Također, Šime Vrsaljko nema što raditi među 23 jer on nema pojma o nogometu. Može se ili staviti Pranjića protiv Meksika i Kameruna, ali protiv Brazila nipošto jer je to strana kojom operiraju Hulk i Dani Alves. Možda bi čak najbolje rješenje bilo staviti Domagoja Vidu na desnog beka a Srnu prebaciti na lijevi, tako da kad Srna krene u napad da ima loptu na udarcu na unutarnjoj nozi, jer ionako pravog centaršuta desnom nogom s pozicije desnog beka nije uputio odavno, a pošto je Srna seljak plitke inteligencije njemu je svejedno igra li lijevo ili desno, on će ono svoje odraditi.

MA
maltene
12:21 22.05.2014.

Možda bi se Jarni stigao pripremiti, mada je i ovako on bolji od svih ljevih bekova koje imamo

NE
neki
13:52 22.05.2014.

Zovi Tomečaka i Milića, provjeri ih na pripremama i neka bolji ode na SP.