LAPORTA SE OGLASIO

Predsjednik Barcelone: Ostanak Messija uništio bi klub, nismo mogli riskirati

Foto: Youtube
Predsjednik Barcelone: Ostanak Messija uništio bi klub, nismo mogli riskirati
06.08.2021.
u 11:09
– Jedini način da ispoštujemo fair play bio je dogovor s La Ligom da klubu sljedećih 50 godina uzima dio novca od TV prava kako bi se namirio dug. Ne možemo donijeti odluku koja bi uništila klub.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Barcelone Joan Laporta na Camp Nou održao je konferenciju za medije na temu iznenadnog odlaska Lionela Messija iz kluba.

– Leo je želio ostati u Barceloni i mi smo željeli da ostane – rekao je Laporta te dodao:

– Kad smo došli u klub, vidjeli smo da je financijska situacija lošija nego što je prikazano. Blokira nas financijski fair-play i bilanca za plaće ne ostavlja nam ni milimetra manevarskog prostora. Svota za plaće bila bi 110% iznosa godišnjeg prihoda Barcelone. Potpisivanje ugovora s Messijem dovelo bi klub u veliki rizik idućih 50 godina. Jedini način da ispoštujemo fair-play bio je dogovor s La Ligom da klubu sljedećih 50 godina uzima dio novca od TV prava kako bi se namirio dug. Ne možemo donijeti odluku koja bi uništila klub. Barcelona je iznad svih nas pa i iznad Messija.

Zatim je objasnio detalje.

– S Messijem smo dogovorili detalje ugovora, ali ga jednostavno ne možemo registrirati. Htjeli smo potpisati ugovor na dvije godine, a Leo je pristao da potpišemo na pet, a plaćamo ga samo dvije. Dogovorili smo se oko ugovora od pet godina i da ga plaćamo dvije i bili uvjereni da će to biti dovoljno. No, liga nije pristala. Morali smo smanjiti masu plaća, neki igrači su pristali, no nismo uspjeli – rekao je Laporta i dodao:

– Leo je dokazao da voli Barcelonu, njegovi korijeni su u ovom klubu. Tužan sam, ali sam uvjeren da smo donijeli najbolju odluku za klub. Messi može tražiti novi klub, a ja sam uvjeren da će era nakon Lea biti uspješna.

Tko je kriv za ovu situaciju, pitali su španjolski novinari.

– Ne želim se vraćati na pogreške u prošlosti i ono što je ova uprava naslijedila. Jednostavno, nismo imali dovoljno vremena da riješimo nered. Tek smo nedavno dobili financijsko izvješće, a brojke su mnogo lošije nego što se očekivalo. Vjerovali smo da će liga imati više razumijevanja, ali što je, tu je. Ne osjećam se krivim jer sam napravio sve što sam mogao.

– Trenutačni iznos za plaće je 95% godišnjeg prihoda kluba, a trebao bi biti na 70%. Stoga je još puno posla pred nama.

Laporta kaže da je ovo konačni rasplet i da se ništa neće promijeniti.

– Ne možemo živjeti u snovima. Jučer sam razgovarao s najstarijim igračem u svlačionici i rekao da nastavljamo bez Lea. Rekao sam da moramo nastaviti pobjeđivati i zatražio maksimalnu posvećenost i profesionalizam. Predložio sam Leu da sa mnom dođe na ovu konferenciju za medije, ali jasno mi je da je razočaran – rekao je Laporta koji za sve najviše krivi bivšu upravu.

Laporta nije htio govoriti o tome gdje će Messi nastaviti karijeru.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar GeniKameni
GeniKameni
12:15 06.08.2021.

Zato njima nikad dosta novaca, zato njima treba tzv. Superliga! A u toj "superligi" najvjerojatnije ne bi bilo nikakvih pravila financijskog fair-playa. Seici i drugi hohstapleri, zaslijepljeni ponudama TV mreza, povjerovali su da "para bi bilo toliko da ih ni krava ne bi mogla pojesti"! Cijene najboljih igraca bi skocile u nebo, igraci od 100 ili 150 milijuna eura bi kod tih "superligasa" sjedili na klupi (sto je u Barceloni vec sada slucaj!), sve dok pohlepna bagra ne bi shvatila da na place igraca trose 150% klupskih prihoda ili cak i vise, i onda bi se "superliga" urusila k'o kula od karata! Koji to business moze prezivjeti, da na place uposlenika izdvaja 95% prihoda?! Pustite ih neka osnuju svoju "superligu" i izbacite ih iz svih nacionalnih natjecanja i iz svih natjecanja pod pokroviteljstvom UEFA-e I FIFA-e, pa da vidimo koliko bi taj njihov cirkus trajao...

Avatar southman
southman
11:49 06.08.2021.

Da ste bili pametni pa ga lani prodali za 190 mil. Ionako niste ništa osvojili.

SL
shooshko.luka
21:29 06.08.2021.

Placali ste ga 70 milijuna, a zadnja liga prvaka osvojena da se nitko ni ne sjeca kad