IMAO 16 GODINA

Prepoznajete li dječaka s fotografije? Danas oduševljava Hrvatsku

Foto: Dalmatinski portal
Ivan Perišić
Foto: Dalmatinski portal
Ivan Perišić
Foto: Dalmatinski portal
Ivan Perišić
Foto: Dalmatinski portal
Ivan Perišić
Foto: Dalmatinski portal
Ivan Perišić
28.08.2020.
u 12:07
Tada je otkrio i da mu je uzor Zinedine Zidane, omiljeni klub Liverpool, najdraža glumica Monica Bellucci, najbolji film Forrest Gump, a knjiga Vlak u snijegu.
Pogledaj originalni članak

Za početak: znate li tko je ovaj dječak na fotografiji?

Foto: Dalmatinski portal
Ivan Perišić

Riječ je o sjajnom hrvatskom nogometašu Ivanu Perišiću. 31-godišnji Omišanin ovih je dana s Bayernom osvojio Ligu prvaka i tako razveselio brojne hrvatske navijače diljem svijeta.

Perišić dugo godina igra za hrvatsku reprezentaciju, upisao je 88 nastupa i zabio 26 golova među kojima je i onaj u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Francuske.

Vatreni je karijeru počeo u Hajduku gdje je debitirao sa samo 17 godina, ali tek na pripremnoj utakmici. Uslijedio je transfer u Sochaux da bi kasnije igrao za Club Brugge, Borussiju Dortmund, Wolfsburg i Inter.

A Dalmatinski portal sada je pronašao Perišićev intervju iz 2005. godine koji je objavljen u novini Centar koja se prigodno dijelila na dan Hajdukovih domaćih utakmica. Tada je ovaj nogometaš imao 16 godina.

- Ma, nemam van ja puno toga reć, ali bi isto volija da se zna kako smo se nas tri rođaka, od tri sestre dica, svi dali u balun. Evo, ja sam sad u Hajduka, Lozo je otiša u Pulu, a Jelavić u Rijeku, on van je inače sin Igora Jelavića, nekadašnjeg igrača Hajduka - kazao je tada 16-godišnji Perišić te dječački dodao:

- Iako sad živim u Splitu, tija bi pozdravit sve prijatelje iz Omiša.

Tada je otkrio i da mu je uzor Zinedine Zidane, omiljeni klub Liverpool, najdraža glumica Monica Bellucci, najbolji film Forrest Gump, a knjiga Vlak u snijegu. Na pitanje što nakon 60. godine je odgovorio luksuz. Čini se da će mu se ta želja puno ranije ostvariti...

Foto: Dalmatinski portal
Ivan Perišić

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MI
Mislav28
12:52 28.08.2020.

isti danas ko i onda i tada je izgledao kao da ima 40 godina

Avatar joshan
joshan
22:01 28.08.2020.

Faca bio i ostao!