NOGOMET - 1. HNL

Protiv Ćire se ne kladim

13.04.2002.
u 00:00
GORAN JURIĆ, NEKADAŠNJI NOGOMETAŠ DINAMA, ZAGREBA I HRVATSKOG DRAGOVOLJCA
Pogledaj originalni članak

Donedavno je imponirao na travnjaku, danas kibicira i redovito posjećuje sportske kladionice. Voli pogađati nogometne rezultate, često novac stavlja i na parove domaćega nogometnog prvenstva. Tri njegova bivša kluba u zanimljivom su položaju. Dinamo se bori za drugo mjesto i čeka finale Kupa, Zagrebu je na koračić do naslova prvaka, a Hrvatski dragovoljac visi nad drugoligaškom provalijom. Goran Jurić je odmah pogledao na prvi par, njegov Dragovoljac igra kvalifikacijsku utakmicu.

- Zbog Ćire Blaževića, sjajnog stratega, koji je u Osijeku pokazao da je nogometni mađioničar, stavit ću neodlučen ishod. Znam da je i Spajić mađioničar, no nikad se ne bih kladio protiv Ćire. Bez obzira na to koliko mu je teško, ja sam uz Dragovoljac, jer ja sam dragovoljac. Izvući će se na kraju.

Kamenu Ingradu daje prednost u dvoboju sa Slavenom Belupom.

- U našem prvenstvu nema ogromnih razlika, dvije-tri momčadi odskaču, sve ostale su izjednačene. Zato je igranje pred svojom publikom prednost. Usto, Slaven je proljetos imao problema na gostovanjima.

Goran vjeruje da će se u Međimurju radovati Splićani.

- Hajduk još ima teoretskih izgleda za naslov, kvalitetnija je momčad od Čakovca. Znam da su domaćini u opasnoj zoni, no sami su si skuhali tu kašu i na kraju će im biti jako, jako teško.

U Maksimiru pak igraju dvije rasterećene momčadi.

- Dinamo želi biti drugi, no trenutačno mu je važniji finale Kupa. Rijeka je neugodna momčad, no nakon poraza u Splitu "plavi" si neće priuštiti "kiks" koji bi im pokvario ozračje u momčadi uoči zahtjevnog svršetka sezone.

Zagreb bi u Kostreni mogao napraviti veliki korak prema naslovu.

- Zagreb ima najbolju momčad i sretan sam što će biti prvak. Brzo su se zagrebaši oporavili od nekoliko malih šokova i sada će sigurno doći do krune.

Šibenik, kao i Hrvatski dragovoljac i Kamen Ingrad, igra kvalifikacijsku utakmicu.

- Varteks ima odličnu momčad, Šibenik je proljetos igrao dobro. Mislim da će na kraju domaćin slaviti, podno Šubićevca padale su i jače momčadi.

Cibalia i Marsonia su također u panici.

- Vinkovčani će sigurno pobijediti, bolja su momčad, kao i Zadar koji igra protiv novog drugoligaša TŠK-a - prognozirao je Goran Jurić.

I. Flak

Pogledajte na vecernji.hr