IZ KUTA LEGENDE

Saračević: Već osjećam pakao splitske dvorane

12.01.2009.
u 13:49
Pogledaj originalni članak

Napokon je došao toliko očekivani tjedan u kojemu počinje Svjetsko prvenstvo. U početku je bilo puno neizvjesnosti zbog gradnje dvorana. Dvorane su sada završene i spremne za utakmice. I sve su zaista lijepe. Organizacija prvenstva već je sada uspjela.

No, da bi užitak bio potpun treba nam i dobar rezultat paklenih. A da bi naši rukometaši postigli dobar rezultat moramo svi biti uz njih. Treba im mir i ne bi bilo dobro da se dogodi kakav skandal koji bi prouzročio nervozu. Kada izbornik odluči kojih će 16 igrača igrati u prvom krugu, nema više priča zašto ovaj ili onaj nije među izabranima.

Skupina u kojoj je Hrvatska iznimno je jaka. Španjolska i Švedska, a kasnije i Francuska, također se nadaju ulasku u polufinale. Dakle, za dva mjesta konkurirat će četiri reprezentacije. Za naše će biti jako važno da u Splitu pobijede u svim utakmicama i onda im polufinale neće izmaći. Objektivno, teško da u drugom krugu mogu izgubiti od Rumunjske, Slovačke ili Mađarske.

Velika prednost naših bit će gledatelji. Već si zamišljam pakao Splita, a ni u Zagrebu neće biti drugačije. Koliko sam čuo, ulaznica je sve manje. Da, ta pomoć s tribina trebala bi biti jezičac na vagi u susretima s jačim reprezentacijama.

Koga vidim iz onih drugih skupina u finalu? Po mome mišljenju, to je Danska. Ne vidim tko bi je mogao zaustaviti. I bit će to lijepa prilika da joj uzvratimo za onaj poraz na Europskom prvenstvu u Norveškoj.

I za kraj, poruka dečkima: Razmišljajte samo pozitivno! Nemojte dopustiti da puknete po šavovima, kao mi na Europskom prvenstvu 2000. godine kada nismo na svom parketu izborili OI.

Pogledajte na vecernji.hr