KRITIKA

Serena Williams: Šprem baš nije igrala dobro

12.02.2009.
u 21:49
Pogledaj originalni članak

Amerikanka Serena Williams bila je zadovoljna svojom igrom protiv Karoline Šprem u 2. kolu WTA turnira u Parizu, ali se nije baš pohvalno izrazila o igri svoje protivnice.

Mlađa sestra Williams svladala je Šprem 6-1, 6-2 za samo 58 minuta igre. Kuriozitet meča svakako je činjenica da Serena nije izgubila niti jedan od 23 poena kada je pogodila prvi servis!

Teži meč imala je u 1. kolu, barem rezultatski, kada je sa 6-1, 6-4 pobijedila Čehinju Ivetu Benešovu.

- Igrala sam bolje nego protiv Benešove, ali moram istaknuti da Šprem nije igrala baš najbolje. Servirala sam jako dobro, servis me stvarno više služio – ocijenila je Serena.

Više vremena najbolja svjetska tenisačica potrošila je na komentar novih mjera antidopinških kontrola. Prema novom programu kontroliranja, sportaši, pa tako i tenisačice i tenisači, dužni su svakodnevno izvještavati dužnosnike Svjetske antidopinške agencije gdje će se u kojem trenutku nalaziti, sve da bi ovi mogli pristupiti kontroli kad god to smatraju potrebnim.

Serena Williams pridružila se zboru tenisačica i tenisača koji, poput Rafaela Nadala, žestoko kritiziraju takav strog režim.

- Mislim da je to malo previše. Načelno, mogu vam, dakle, banuti u kuću svakoga dana! Ja se ionako iz tjedna u tjedan selim iz jednog grada u drugi. Nikada ne govorim ljudima gdje ću biti, jer volim imati neku svoju slobodu i raditi stvari u životu po svome. Tenis je, ionako, najčišći sport po pitanju dopinga. Ne želimo u tenisu imati probleme te prirode koji muče ostale sportove.

Pogledajte na vecernji.hr