SKIJANJE

Slovenka Tina Maze odlična u drugoj vožnji

08.02.2004.
u 00:00
Nika Fleiss kao 38. te Ana Jelušić (49.) nisu uspjele ući u drugu vožnju
Pogledaj originalni članak

Kiša, tvrda i neravna staza nisu uspjeli omesti najbolju skijašicu Svjetskog kupa (dok nema Janice Kostelić) u tehničkim disciplinama na putu do nove pobjede. U jučerašnjem veleslalomu Anja Pärson bila je ponovno neuhvatljiva suparnicama, ponovno je vrhu i u ukupnom poretku skijašica.

Naše skijašice Nika Fleiss i Ana Jelušić i dalje su bez bodova u veleslalomu. Nika Fleiss sa startnim brojem 51 završila je na 38., a Ana Jelušić, koja je krenula kao 48., bila je slaba, prvu je vožnju zaključila na 49. mjestu. No, veleslalom u njemačkom Region Arberu bio je ionako samo uvertira za današnju slalomsku utrku.

- U gornjem dijelu staze cure su još dobro išle, no u donjem, na ravnijem dijelu, usporile su. Uvjeti su bili užasni, no danas je novi dan, najavili su zahlađenje. I od Nike i od Ane danas mnogo više očekujemo - izvijestio je glasnogovornik skijaškog saveza Ozren M?ller.

Iznenađenje dana napravila je Slovenka Tina Maze. U prvoj vožnji bila slaba, tek 21., a u drugoj vozila je senzacionalno, dugo je držala prvo mjesto, uspjela ju je "skinuti" samo Šveđanka, koja je na kraju pobijedila s gotovo dvije sekunde prednosti.

Još je veće iznanađenje mogla napraviti djevojka Ivice Kostelića Caroline Lalive. Sa startnim brojem 30. u prvoj je vožnji bila treća, dobro je vozila i u drugoj, a onda - pala.

Anja Pärson u odličnoj je formi, jučerašnjom pobjedom napravila je korak prema pobjedi u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Očekuje se da će prednost na vodećoj poziciji povećati nakon današnjeg slaloma u Njemačkoj. Tim prije jer Renate Gštschl tu nema što tražiti.

Ipak, prilično je jasno da će do završnice Svjetskog kupa u Sestrieresu te dvije skijašice voditi veliku i zanimljivu borbu. Ostale, a slijede ih Gerg, Montillet i Dorfmeister, teško mogu dostići vodeće dvije skijašice. U veleslalomu su još dvije utrke do kraja, a Šveđanka je već osigurala mali kristalni globus.

Robert JUNACI

Pogledajte na vecernji.hr