NEZADOVOLJNE SKIJAŠICE

Sobol: Da imamo muške staze, Ani bi bilo lakše voziti

Foto: AFP
Sobol: Da imamo muške staze, Ani bi bilo lakše voziti
28.02.2010.
u 14:13
Ana Jelušić i Nika Fleiss nezadovoljne napuštaju Vancouver nakon 12. (Ana) i 25. mjesta (Nika) u slalomu. I jedna i druga očekivale su barem koje mjesto više...
Pogledaj originalni članak

Uz Susanne Riesch, izletjelu sestru olimpijske pobjednice u slalomu, nakon slalomske vožnje nesretne su bile i dvije najbolje hrvatske skijašice – Ana Jelušić (12.) i Nika Fleiss (25.).

– Za mene je ovo najbolji dan u životu, a sestri se svijet srušio. Moram je izvesti na pivo – kazala je dvostruka olimpijska pobjednica Maria Riesch.

Možda bi takva vrsta utjehe dobro došla i našim curama.

– Ponekad previše hoću jer ne želim razočarati ljude koji od mene puno očekuju pa sama sebe blokiram. S jako dobrom drugom vožnjom možda bih ušla u 15 i uzela bodove, a ovako sam ispala iz prvih 30. Srećom, zdravlje me služi, cijelu sezonu nisam ni kihnula – kazala je Nika Fleiss.

Nešto manje tužna bila je Ana Jelušić koja se ljutila na sebe što u cilj nije ušla kao najbrža u tom trenutku.

– To me stajalo osobnog zadovoljstva, no znam i da ima na tisuće cura koje bi dušu dale za 12. mjesto na Olimpijskim igrama. Medalje se, nažalost, dijele samo tri. Na ZOI-ju je nevažan bilo koji rezultat ispod postolja jer se za dva dana nitko neće sjećati tko je bio četvrti.

O teškim uvjetima na stazi govorio je Anin trener Zoran Sobol, no u njima nije tražio izgovor:

– U ovakvim teškim uvjetima Anin maksimum sigurno ne bi vrijedio medalje, možda četiri-pet mjesta bolje od ostvarenoga. Ovakvom nastupu nije razlog niti astma koja se jest pojavila, ali u laganom obliku. Ipak smo tu blizu mora i vrlo nisko pa nije bila nikakva frka.

Sobol razloge zadovoljstva vidi u činjenici da će Ana šestu sezonu zaredom završiti u 15 najboljih svjetskih slalomašica.

– Ta astma velik nam je problem, no pokušat ćemo ići naprijed. Da imamo muške staze, bilo bi nam lakše, no teških staza u ženskom Svjetskom kupu više gotovo da i nema.

U olimpijskom slalomu u Whistler Creeksideu Matea Ferk bila je 34., a Sofija Novoselić 39.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.