UPITAN ZA ŠIBENIK

Šokantan podatak: Hajduk bez Livaje u šest utakmica pobijedio samo četvrtoligaša

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Susret 26. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Slaven Belupo
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: U 18. kolu Supersport HNL-a sastali se Hajduk i Šibenik
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Poreč: Hajduk odigrao pripremu utakmicu protiv Slovackog
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hrvatski nogometni reprezentativci odradili trening u Dugopolju
30.03.2023.
u 21:29
Najbolji igrač Splićana ozlijedio se u susretu s Walesom na Poljudu pa ga po svemu sudeći neće biti na raspolaganju u subotu, kada bijeli igraju protiv Šibenčana.
Pogledaj originalni članak

Složit će se većina da Hajduk nije samo Marko Livaja, ali isto tako složit će se i s činjenicom da je on njihov talisman. Napadač splitske momčadi zaštitni je znak kluba, čovjek bez kojeg trener Ivan Leko ne može i ne želi zamišljati utakmice, a navijači se pribojavaju čim vide da ga nema. A sada ga u subotnjem (19.10 sati) prvenstvenom dvoboju protiv Šibenika vrlo vjerojatno neće biti.

Naime, Livaja se ozlijedio u kvalifikacijama za Euro 2024. u utakmici Hrvatske protiv Walesa te je s bolnom grimasom na licu napustio svoj Poljud. Koliko je teška ozljeda kuka, ne zna se precizno, no njegov nastup pod velikim je upitnikom. Najbolji strijelac HNL-a zbog toga nije ni putovao s vatrenima u Tursku, već je ostao na terapijama u Splitu.

Ne bude li igrao, Leko vadi asa iz rukava i umjesto njega vjerojatno će od prve minute zaigrati Nikola Kalinić. Bilo bi to logično rješenje. Kalinić se vratio nakon ozljede i od početka godine skuplja minute.

No činjenica je da kada Livaja ne igra, Hajduk ne pobjeđuje. A Splićanima sada više nego ikad bodovi trebaju.

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Susret 26. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Slaven Belupo

Otkako je 2021. godine došao u Hajduk, Marko je propustio šest utakmica, a momčad je bez njega uspjela slaviti samo u jednoj, i to u Kupu kod četvrtoligaša Tehničara iz Cvetkovca (5:1).

U prošloj sezoni Livaje nije bilo u Kazahstanu, kada je ozlijedio gležanj, a Tobol je tada izbacio Hajduk. Zbog žutih kartona nije igrao protiv Šibenika u prvenstvu (poraz 0:2), a nije ga bilo ni u remiju protiv Slaven Belupa (0:0). Ove je sezone propustio gostovanje kod Lokomotive (2:2) i već spomenuti Cvetkovec. Prije svega toga, u sezoni 2020./2021. nije ga bilo protiv Dinama, kada je Hajduk izgubio 0:2. Livaja je ključni igrač splitske momčadi, najbolji je strijelac lige, a ove je sezone za Hajduk odigrao 31 utakmicu u svim natjecanjima te upisao 17 golova uz 10 asistencija.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.