Cibona

Spahija: Igrat ćemo po modelu Španjolske i Francuske

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Cibona, Zoološki vrt (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Cibona, Zoološki vrt (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Cibona, Zoološki vrt (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Cibona, Zoološki vrt (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Cibona, Zoološki vrt (1)
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Ante Buškulić
04.10.2013.
u 12:14
Nemam problem sa snagom i izdržljivošću igrača, to nam je prednost. Problem mi je neuigranost jer petorica od 12 igrača priključila su mi se dva dana prije sraza s Cedevitom
Pogledaj originalni članak

Večeras utakmicom MZT-a i Olimpije počinje nova sezona ABA lige. Cibona sutra dočekuje Radnički (17 sati), a dan uoči otvaranja igrači, stožer i maleni navijači posjetili su u Zoološkom vrtu vučicu kojoj su kumovi. Trener Neven Spahija osvrnuo se, pak, na tjedan u kojem su vidali rane nakon uvjerljivog poraza od Cedevite u Kupu Dražena Petrovića.

- Bez obzira na stanje u momčadi, cilj nam je pobjeda. Imamo manjih problema s ozljedama, ali nadamo se da ćemo biti kompletni. Radnički igra napadački, ne opterećuje se skautingom suparnika, i ima igrače velike individualne kvalitete koji znaju igrati. Ima ih 7-8 koji se rotiraju, a Mlađan je vrstan šuter. Birčević nije igrao pripremne utakmice i ne znam hoće li biti u sastavu.

Spahija ističe skok kao Cibonin adut, a Darko Planinić kaže da ga loša igra u debiju protiv Cedevite (21 minuta bez koša) nije obeshrabrila nego motivirala.

- Pametne momčadi i iskusni treneri kao što sam ja izvući će pouke iz tavog poraza. Radili smo na tome i na treninzima i u uredu. A prerano je da nas nešto, pa i takav poraz, deprimira. Utakmice će nas činiti sve boljima, jer čak petorica igrača od 12 priključila su nam se tri dana uoči Cedevite. Nemamo problema s tjelesnom pripremljenošću, trka nam je možda i najveća snaga, pa Cedevitu smo cijelo vrijeme pritiskali po cijelom terenu. Ali, imamo s neuigranošću - naglasio je Spahija, i zaključio:

- Došao sam složiti momčad koja će igrati košarku kakva se danas igra. Recimo, kako su igrali Francuska i Španjolska u drugom poluvremenu polufinala Eurobasketa. Tih 20 minuta bilo je nešto najbolje što sam vidio u košarci u posljednjih možda 5-6 godina! Naravno, ne uspoređujem Cibonu s Francuskom i Španjolskom jer tamo su svi igrači vrhunske klase. Ali kad govorimo o modelu igre, po tom uzoru selektiramo igrače, treniramo ih...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.